• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Лондон под тревога заради Тръмп

Лондон под тревога заради Тръмп

/КРОСС/Британската полиция се готви за множество протести по време на тридневното посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп във Великобритания, като на няколко от тях се очаква да присъстват десетки хиляди, предаде BBC News.

Лондонската полиция подчертава в изявление, че се подготвя за сложна операция по гарантиране на реда и сигурността, която включва защитата на президента по време на посещението му. "Очакваме хора да се съберат в столицата за демонстрации както за, така и против президента", добавят силите на реда, отбелязвайки, че въпреки мерките за сигурност трябва да се намери баланс с правото на свобода на словото.

В организираната операция участват множество агенции за сигурност и е събран опитен команден екип. Стойността й ще бъде значителна, съобщи полицията.

Очаква се Тръмп да пристигне във Великобритания късно утре и първо да се срещне с посланика на САЩ Уди Джонсън. Полицията вече е издигнала допълнителни врати и прегради в близост до резиденцията на посланика в централната част на Лондон.

След това президентът на САЩ ще вечеря с британската премиерка Тереза Мей в Двореца Бленъм, в близост до Оксфорд. Очаква се там също да бъдат организирани протести.

В петък Тръмп ще посети обект, свързан с отбраната на Великобритания заедно с Мей, след което двамата ще посетят Чекърс, извънградската резиденция на премиерката край Лондон, където ще се състоят двустранни преговори, съобщи по-рано посланик Джонсън.

След това Тръмп ще посети кралския дворец Уиндзор, за да се срещне с кралица Елизабет Втора. Късно вечерта в петък и в събота той ще посети Шотландия.

Няколко групи планират да съберат десетки хиляди на протести срещу Тръмп в Лондон, Глазгоу и Единбург.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.