• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Конгресмени: Тръмп трябва да бъде отстранен заради националната сигурност

Конгресмени: Тръмп трябва да бъде отстранен заради националната сигурност

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен, за да бъде защитена националната сигурност и да се опази системата за управление на страната.

Това заявяват седемте конгресмени демократи, които ще представляват Камарата на представителите на съдебния процес в Сената във вторник.

Те ще се опитат да убедят сенаторите, че Тръмп е злоупотребил с правомощията си, за да провокира чужда намеса в своя полза на изборите и е възпрепятствал разследването на конгресмените. Позицията е изложена в меморандум, публикуван на сайта на долната камара.

Конгресмените имаха срок до 17,00 ч. (22,00 ч. по Гринуич) вчера (събота) да внесат документа, преди процесът срещу президента републиканец да започне в Сената във вторник, 21 януари.
Излагайки тезата си в документа от 111 страници, конгресмените резюмират аргументите, събрани от показанията през седмиците на разследването в Камарата в края на миналата година.

Те искат отстраняването на Тръмп, за да се опази честността на изборите през 2020 г., на които Тръмп търси преизбиране, както и цялата система на управление на САЩ.
"Страната наблюдава и очаква да види как ще отговори Сенатът", заявяват седемте обвинители.

Адвокатите на Тръмп твърдят, че той не е направил нищо нередно

Адвокатите на Доналд Тръмп представиха вчера своята линия на защита - три дни преди откриването на процедурата за импийчмънт на президента, която те определиха като антиконституционна и опасна, предаде Франс прес.

В първия си писмен отговор на формалната призовка за процеса в Сената, юридическият екип на Тръмп определя обвинителния акт, приет от Камарата на представителите с гласовете на демократите, като "опасна атака срещу правото на американския народ да избира свободно своя президент".

"Това е безсрамен и неправомерен опит да отменят резултатите от изборите от 2016 г. и да се намесят в изборите през 2020 г., които предстоят след броени месеци", се казва в документа от шест страници, предаде Асошиейтед прес.

Източник, близък до юридическия екип на президента, информира медиите за съдържанието му преди официалното публикуване вчера. Острият му тон ясно показва каква ще бъде реториката на защитата в Сената.

Екипът на президента, воден от юридическия съветник на Белия дом Пат Чиполоне и личния адвокат на Тръмп Джей Секулоу, оспорва обвинителния акт и по процедурни, и по конституционни основания, като твърди, че Тръмп не е направил нищо нередно и че е бил третиран несправедливо от демократите в Камарата.

Обвинителният акт е конституционно недопустим и не съдържа никакво престъпление или нарушение на закона. Той нарушава Конституцията, понеже произлиза от разследване на демократите, които грубо са лишили президента от правата му, а процесът за импийчмънт рискува да нанесе трайни тежки поражения на институциите, предупреждава екипът, в който влизат също бившият прокурор Кенет Стар, централна фигура в аферата Моника Люински и процеса за импийчмънт срещу президента Бил Клинтън, и експертът конституционно право Алан Дершоуиц, един от адвокатите на О Джей Симпсън.

Отговорът на Тръмп на призовката на Сената е първият залп в поредицата от аргументи, които трябва да бъдат представени преди формалното начало на процеса. Камарата представи своята теза вчера, Тръмп ще представи по-подробна юридическа теза утре, а Камарата ще може да отговори на тезата на Тръмп във вторник.

Смият Тръмп прекарва уикенда в своя клуб в Мар-а-Лаго, Флорида, и играе голф.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.