• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Трети разговор проведоха Путин и Тръмп, Сирия беше водещата тема

Трети разговор проведоха Путин и Тръмп, Сирия беше водещата тема

/КРОСС/ Гражданската война в Сирия и борбата с тероризма са били основните теми в телефония разговор между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Двамата лидери са дискутирали създаването на „безопасни зони" за постигане на дълготраен мир. САЩ са поели ангажимент да изпратят свой представител на провеждащите се днес и утре в Казахстан разговори за прекратяване на огъня.

В съобщение на Белия дом се посочва, че Тръмп и Путин са на едно мнение, че страданията в Сирия продължават прекалено дълго време и това налага страните в конфликта да направят всичко, което е по възможностите им, за спиране на насилието, предава БНР.

Засегнати са били и тероризмът в Близкия изток и „много опасната ситуация" в Северна Корея.

Това е третият телефонен разговор между държавните глави от победата на Доналд Тръмп на изборите през ноември. Двамата говориха миналия месец след терористичната атака в Санкт Петербург, както и през януари в седмицата на встъпването в длъжност на американския президент.

Както Кремъл, така и Белият дом определят тона на вчерашния разговор като позитивен, а руската страна споменава, че двамата лидери ще се опитат да планират среща лице в лице през юли по време на срещата на Г-20 в Хамбург, разкриха от руската администрация. Официално лице от екипа на Тръмп, цитирано от Ройтерс, уточнява, че инициативата за разговора е била на Путин, с намерението му той да представи своите идеи за Сирия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.