• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин е уверил Тръмп, че не се е намесвал в американските избори

Путин е уверил Тръмп, че не се е намесвал в американските избори

/КРОСС/ Американският президент Доналд Тръмп е получил уверение от руския си колега Владимир Путин, че не се е намесвал в изборите в САЩ, които вкараха милиардера в Белия дом, предаде AFP.

„Путин каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", коментира Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Air Force One по пътя за Ханой.

По-рано стана известно, че екипът на специалния прокурор Робърт Мюлър е разпитал Сам Кловис, съпредседател на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, за да определи дали Тръмп или неговите най-високопоставени съветници са били наясно за контактите на екипа му с Русия.

„Най-важният въпрос, върху който Мюлър работи, е дали Тръмп като кандидат за президент и в последствие избран за държавен глава е знаел за дискусиите, водещи се с Русия и кой ги е одобрил и ръководил", заяви източник, близък до разследването пред Reuters.

Кловис даде показания в края на октомври пред съдебното жури, назначено за разследването на специалния прокурор за руска намеса в президентската кампания от 2016 г. Той сътрудничи също с Комисията по разузнаването към Сената, която разследва същия въпрос.

По-рано бившият съветник за външната политика в щаба на Тръмп Джордж Пападопулос призна, че е дал неверни показания пред ФБР за контактите му с руски представители по време на кампанията.

„Следователите вече знаят какво Пападопулос е вършил на руския фронт, което той първоначално опита да скрие, и на кого е казал за това. Сега те искат да знаят дали Кловис и останалите са съобщили за тези и други действия, свързани с Русия, и ако това е така, на кого са го съобщили", каза друг източник.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.