• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Тръмп пак видя търговски конспирации срещу САЩ, но предложи американско приятелство на света

Тръмп пак видя търговски конспирации срещу САЩ, но предложи американско приятелство на света

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи „американските приятелство и партньорство" на света по време на своята реч при първата си поява пред глобалния бизнес елит на Световния икономически форум в Давос,.

Той увери , че неговият предизборен лозунг „Америка на първо място" не означава „Америка сама".

„Светът очаква издигането на силни и проспериращи САЩ. Ние сме открити към бизнеса и отново сме конкурентоспособни", заяви Тръмп по време на речта си в Давос.

"Като президент на САЩ аз винаги ще поставям Америка на първо място. Точно както лидерите на другите страни трябва да поставят своите страни на първо място", допълни американският президент и разясни, че е готов да преговаря по споразуменията за свободна търговия на индивидуално равнище или на равнище групи държави с тези, които остават в Транстихоокеанското търговско споразумение, от което той оттегли страната си.

Тръмп заяви още, че търговията трябва да бъде честна и реципрочна.

„Нечестната търговия вреди на всички ни", убеден е той.

Според него САЩ са готови да преговарят по взаимноизгодни двустранни търговски споразумения със всички страни, включително и с тези от Транстихоокеанското партньорство.

„Ще преговарям, ако това е в интерес на всички страни", убедено заяви Тръмп и в същото време предупреди търговските партньори на страната си, че Вашингтон вече няма да толерира несправедлива търговия, заявявайки, че хищническите практики изкривяват пазарите.

„САЩ вече няма да си затварят очите пред нечестните търговски практики. Не може да имаме свободна и открита търговия, ако някои държави се възползват от системата за сметка на други", допълни американският държавен глава.

Той използва речта си, за да изтъкне своите реформи в данъчната система на САЩ и стремежа си да намали регулациите.
„САЩ е мястото, където може да се прави бизнес. Работата ми вече започна да изплаща дивиденти", каза милиардерът и изтъкна факта, че откакто е заел поста, в САЩ са създадени 2,4 млн. работни места и допълни, че компании като „Епъл" планират да инвестират милиарди в страната.

Тръмп се похвали, че изпълнява мечтата на американците за „страхотна работа, безопасен дом и по-добър живот за техните деца".

По отношение на външната политика Тръмп си приписа целите заслуги в борбата срещу „Ислямска държава".
„Коалицията за победата над „Ислямска държава" освободи близо 100% от територията, някога държана от убийците в Сирия и в Ирак".

Президентът на САЩ обаче предизвика освирквания от залата в Давос, когато обвини медиите, че съобщават „фалшиви новини" по негов адрес.

Едва след като станах политик, разбрах колко жестоки, подли, ужасни и фалшиви могат да бъдат медиите", заяви Тръмп, който всъщност не бе освиркан от представителите на медиите, а от делегатите в залата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като не слушат, има санкции.

26.01.2018 23:35:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.