• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Москва за скандала с Тръмп: Демократите направиха САЩ за посмешище пред целия свят

Москва за скандала с Тръмп: Демократите направиха САЩ за посмешище пред целия свят

/КРОСС/ Американските демократи направиха САЩ за посмешище пред целия свят, в опита си да организират импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради разговора му с президента на Украйна Володимир Зеленски, написа в Туитър говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.
Захарова коментира публикуваната днес стенограма на телефонния разговор между Зеленски и Тръмп.

Според говорителката по логиката на американските демократи основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е "всъщност герой на САЩ" и не е ясно защо демократите се почувстваха обидени от него, когато той разпространи не един, а хиляди материали от аналогичен характер, и започнаха да го преследват по целия свят.

Най-високопоставеният демократ в американския Сенат Чък Шумър каза днес, че разпространяването на стенограмата от телефонния разговор Зеленски -Тръмп, проведен на 25 юли, е недостатъчно, предаде ДПА.

Шумър посочи от трибуната на Сената, че разпространеното "няма да успокои загрижеността ни, нито обществената загриженост" и изтъкна, че Тръмп е провел няколко телефонни разговора това лято.

"Неговата администрация има напълно заслужена репутация за непочтеност, подправени факти и непълно разкриване на данни в съобщения за обществеността", каза Шумър. Той призова да бъде позволено на подателя на сигнала за телефонния разговор да свидетелства, без да бъде "сплашван".

"Трябва да видим пълната нередактирана жалба на подателя на сигнала", посочи Шумър.

По-рано днес самият Доналд Тръмп заяви, че "не е имало какъвто и да било натиск", когато е обсъдил с украинския президент Володимир Зеленски възможността той да работи с личния му адвокат Руди Джулиани и с главния прокурор на САЩ за разследване на политическия му съперник, демократа Джо Байдън.

Тръмп добави, че започналото в долната камара на Конгреса разследване дали да бъде отстранен от длъжност е "най-големият лов на вещици в историята на САЩ, позорно нещо".

Председателката на Камарата на представителите на САЩ, демократката Нанси Пелоси, обаче заяви, че публикуваната днес стенограма от телефонния разговор потвърждава, че е необходимо да се извърши разследване дали Тръмп да бъде отстранен от длъжност, предаде Ройтерс.

"Публикуваната от Белия дом стенограма на разговора потвърждава, че президентът се е държал по начин, който подкопава честността на изборите ни, достойнството на длъжността, която заема, и националната сигурност", се казва в изявление на Пелоси.

В отговор Тръмп каза днес, че председателката на Камарата на представителите, задействала разследване за импийчмънт, губи времето си със "скалъпена криза", предаде Франс прес. Тръмп заяви това по време на среща с премиера на Япония Шиндзо Абе в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН.

"Тя си губи времето с една скалъпена криза. Онова, което те приказват, няма никакъв смисъл", допълни той и обвини демократите и медиите, че работят ръка за ръка.

Шефът на Пентагона наблегнал върху важността на борбата с корупцията

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър съобщи, че е казал на украинския си колега в телефонен разговор, че е важно Киев да се справи с корупцията, но отказа да коментира решението на Белия дом да задържи изпращането на военна помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

Вчера демократите в Камарата на представителите на САЩ започнаха официално разследване дали Тръмп да бъде отстранен от длъжност, като го обвиниха, че е потърсил помощта на Украйна, за да злепостави съперника си демократ Джо Байдън с наближаването на президентските избори догодина.

Еспър заяви, че е разговарял с украинския си колега Андрий Захороднюк преди една-две седмици и му е казал, че е важно Украйна да се справи с корупцията и че това е важна тема за правителството на САЩ.

В телефонен разговор през юли президентът Доналд Тръмп поиска от украинския президент да разследва дали бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън е спрял разследване на газова компания, в която е работел синът му, както показва публикуваната днес от администрацията на Тръмп стенограма на разговора.

Разговорът се е състоял, след като Тръмп е наредил на правителството на САЩ да замрази близо 400 милиона долара американска помощ за Украйна. Впоследствие помощта беше отпусната.

На въпрос дали решението на Белия дом да задържи пращането на военна помощ за Украйна е навредило на националната сигурност, Еспър отговори: "Сега няма да навлизам в тази тема. Както съм казвал много пъти, опитвам се да държа Пентагона извън политиката, а очевидно днес само това е в новините."

Еспър добави, че е казал още на Захороднюк, че е необходимо и европейските съюзници да помагат на Украйна и че този товар не трябва да се поема само от САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.