• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Иран предупреди Северна Корея да не сключва сделки с Тръмп

Иран предупреди Северна Корея да не сключва сделки с Тръмп

/КРОСС/ Стремежът на САЩ да промени ядреното споразумение с Иран изпраща "много опасно послание", че страните никога не трябва да преговарят с Вашингтон. Това предупреди иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, цитиран от "Ройтерс".

Предупреждението на Зариф идва в момент, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви за среща със севернокорейския вожд Ким Чен-ун, на която да разговарят за премахване на ядрените оръжия на Корейския полуостров.

Зариф коментира пред журналисти в Ню Йорк, че няма смисъл френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел да се опитват да успокоят Тръмп. Очаква се до 12 май американският президент да реши дали да възстанови икономическите санкции срещу Техеран, отменени през 2015 г. по силата на ядреното споразумение между Иран и шестте световни сили. Тръмп оказа натиск върху европейските съюзници на САЩ да работят за коригиране на споразумението. Очаква се тази седмица Меркел и Макрон да се срещнат с Тръмп във Вашингтон.

"САЩ не само не приложиха своята част от споразумението, а искат и още", изтъкна Зариф. Според иранския външен министър посланието, което се изпраща на света, е, че "не трябва да се сключват споразумения със САЩ, защото в края на деня ръководният принцип на САЩ е "моето си е мое, твоето подлежи на преговори".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Преведете си я тази статия бе хора, от американски источник за цялата свинщина на Британската империя, документирана по години. Тази свинщина премина в още по-примитивна форма в сегашната империя. http://larouchepub.com/pr/2018/180419_charge_brits_genocide.html Колко ум е нужен за да е ясно, че всичко е на икономическа основа, ограбване и унищожаване на цели народи, в сметката на което убийството на милиони въобще не влиза.

22.04.2018 15:24:43

Анонимен

Много ясно! На кравар доверие НИКОГА! Най-големите въртиопашки, измамници, подстрекатели и мошеници. Колко държави разрушиха и ограбиха с измама.

22.04.2018 13:04:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.