• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Надзиратели протестираха пред варненския затвор

Надзиратели протестираха пред варненския затвор

/КРОСС/Над 50 души - надзиратели, представители на следствените арести и пробационните служби излязоха тази сутрин на протест пред сградата на Варненския затвор. Към тях се присъединиха и техни колеги от Шумен и Търговище.

Проблемите на надзирателите не са от вчера и днес. Заплатите им не са индексирани от 7 години, условията на труд пък са още като в миналия век; текучеството е голямо, а желаещи да заемат местата им - няма. Вече не вярват и на празни обещания.

"Все пак работим с лишени от свобода, работата ни не е малко рискова. Не може един надзирател да застава на три поста едновременно или на два поста. Напротив на един пост би трябвало да има минимум двама надзиратели, за да може да се случват всички неща както трябва по нормативните актове," заяви надзирателят Йордан Кожухаров.

"Нямаме къде да се храним - храним се в стаята, където се провежда инструктажа, там се събличаме, там се обличаме. На МВР се плащат и нощен труд, и празнични дни, порционът им е 40 лв. повече, а за нас ?! Законът явно е само да едни, не за всички", допълни още председателят на Съюза на служителите в затворите - Николай Тонев.

Това становище подкрепят колегите им от Синдикалната Федерация към МВР. "Те работят по закона за МВР и е справедливо да получават това, което получаваме ние в МВР. Още повече това са колеги, които пазят обществото от една прослойка, която т.нар. престъпници и работят при много тежки условия на труд".

На общо събрание днес протестиращите ще решат - да излязат ли на общонационален протест.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.