• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Тема на столичните вестници са вчерашните въздушни удари в Сирия, нанесени от Съединените щати, Великобритания и Франция в отговор на предполагаемата химическа атака в град Дума преди седмица.
"24 часа" определя акцията като "60-минутна война".

"Предпазлива война" е водещото заглавие на "Стандарт". "Вашингтон, Лондон и Париж дадоха ясно да се разбере, че употребата на оръжия за масово поразяване няма да остане без последици", пише в анализ за вестника Кристиан Трипе от Дойче Веле. "Ракети за закуска сервира Тръмп на Асад" пише вестник "Труд" и допълва, че Вашингтон не е информирал Москва за атаката.

Изданията цитират и българската позиция за ударите срещу Дамаск, според която разрешаването на конфликта трябва да бъде чрез мир и използването на политически средства. "Труд" цитира министъра на земеделието и горите Румен Порожанов, според който най-вероятно ударите в Сирия няма да се отразят на цените на хранителните продукти, тъй като конкуренцията в тази област е много висока.

Катастрофата на магистрала "Тракия"в петък, при която загинаха 6 души, а 22 бяха ранени, продължава да бъде тема на столичните издания. "Стандарт" съобщава, че пострадалите се възстановяват. "Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в тежката катастрофа, е задържана за 72 часа и днес ще бъде искана постоянна марка на задържане", пише "Труд".

170 неизвинени отсъствия от пленарни заседания имат депутати за първата година на 44-ото Народно събрание, показва справка на в. "Труд". Най-много има единственият засега независим депутат Ангел Исаев - осем, а от лидерите на парламентарните групи най-често отсъства Корнелия Нинова от БСП. При неоправдано отсъствие от пленарно заседание на народния представител се прави удръжка, равна на дневното му възнаграждение, посочва вестникът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.