• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Една от водещите теми в днешните вестници е развитието по случая с акцията на ГДБОП от събота, при която беше разкрита схема за незаконен износ на лекарства за онкоболни в чужбина.

Зъл сириец крал лекарствата на българина, 90 милиона лева оборот за 2016 година от далаверата, четем на първа страница на "Труд". За ареста на организатора на схемата съобщи вчера БНР. "Труд" цитира председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки в България Николай Костов, който казва, че "по веригата участват и други субекти". Като пример за злоупотреба той посочва схема, при която до неотдавна в отделения на болници по документи е било завишавано теглото на лежащи пациенти, за да се оправдае употребата на определeни лекарства, изписвани според килограмите на болните.

"Инжекции за 1600 лв. бройката са сред изнасяните тайно илачи", пише по темата "Телеграф". Вестникът допълва, че организаторите на престъпната група са се съсредоточили върху медикаменти за заболявания като ревматоиден артрит, диабет и астма.

"Монитор", който цитира БНР, с информацията за задържания сириец, отбелязва, че днес здравният министър трябва да отнеме правото да упражняват професията на хората, замесени в престъпната схема.

Бездействието на парламента спасява чиновници с конфликт на интереси, пише на първата си страница "Сега". Кметове, общински съветници, данъчни шефове, заместник-министри и други висши чиновници масово се отървават от глоба за конфликт на интереси, показва проверка на вестника. Според изданието причината е непълният състав на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. По закон решенията се взимат с мнозинство от поне трима от петимата членове. В момента членовете на комисията са трима. Когато гласовете се разделят два на един, решение не може да се вземе.

Армията търси командоси, пише на първа страница на "Труд". Мераклиите не трябва да са "рамбовци", после ще станат такива, допълва вестникът. Вакантите места са в елитната 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив. Конкурсът, който обяви военното министерство, е за близо 30 бойци. Мераклиите не трябва да са по-възрастни от 28 години, да не са били осъждани или срещу тях да се води досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.