• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Уволниха чиновник заради шега с Борисов

Уволниха чиновник заради шега с Борисов

/КРОСС/ Дисциплинарно уволнение заради шега с премиера. Служител на инспекцията по труда в Габрово е отстранен от работа, защото е сложил колаж с критичен надпис към премиера в оставка Бойко Борисов. Служителят е отстранен за уронване престижа на институцията.

Това е 57-годишният инженер Илиян Владов. Твърди, че намерил този надпис в интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си. Първо го обвинили в политическа агитация. А после - че уронва престижа на Инспекцията по труда.

"Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение. Свободно. Не като преди 1989 година", смята Владов.

Процедурата по уволението му продължила повече от месец. Сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда.

"Разберете ме. Не съм компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда". Дори мисля, че е анонимно", заяви Катя Колева, директор на „Инспекция по труда"-Габрово.

"Държавен служител може да се уволни без някаква конкретна причина, 21-и век не е като 17-и век да смятаме, че някой може да работи на едно място 50 години", коментира Николай Василев, бивш вицепремиер.

След запитване на NOVA от централата на агенцията ни изпратиха писмено становище. В него повтарят мотивите от заповедта за уволнение на Владов - че е уронил престижа на службата.

Самият той ще търси правата си в съда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Будист на барикадата

Бай Тошо сам караше да "измислят" и разпространяват вицове срещу него. Понеже беше хитър по природа. Така си намираше отдушник. Ама откъде толкова акъл у Буда? ПроЗД по рождение. И поради мутренско ПРЕДположение.

26.01.2017 22:04:48

Анонимен

50 години на едно място...то тогава тези срещу коня¡?

25.01.2017 23:01:40

Беге

Позор ."Уронил престижа на службата".А,има ли такъв тази инстинтуция?

25.01.2017 18:46:13

комсомолец

ебати падението,а тодор живков бил лош,нещастници

25.01.2017 18:02:32

Комисаря

Култа към Мутрата ражда такива извращения !Сигурен съм , че този път и Слави Трифонов ще се направи на ни чул , ни видял , защото Мутрата завербува и него и Волен Сидеров и Валерката - Скат-аджийската мутра и т.н.!Станахме държава на подмазвачи и гъзолизци!

25.01.2017 17:44:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.