Най-малко един човек е загинал. Учителят Рей Гонсалес каза пред Асошиейтед прес, че чичо му е бил убит от срутила се стена в общия им дом. Той каза, че 73-годишният Нелсън Мартинес е бил инвалид и той, и баща му са се грижили за него.

Осем души бяха ранени в град Понсе, близо до епицентъра на труса, каза кметицата Маита Мелендес пред местна телевизия.

Службата, отговаряща за електрозахранването в Пуерто Рико, написа в Туитър, че една от основните електроцентрали, която е разположена близо до епицентъра, е понесла щети, но представители на властите очакват електроподаването на острова да бъде възстановено по-късно днес.

Геофизичният институт на САЩ съобщи, че земетресението е регистрирано в 4.24 ч. местно време край южните брегове на острова на дълбочина 10 километра.

Първоначално бе съобщено, че магнитудът му е 6,6, но по-късно данните бяха коригирани. Вторичният трус е регистриран в 7,18 ч. местно време в същия район. Жителите на острова усетиха силния трус, а персоналът на местно радио се евакуира от сградата.

След първия трус бе издадено предупреждение за цунами за Пуерто Рико и американските Вирджински острови, но по-късно то бе отменено, отбелязва АП.