• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Канадският премиер се срещна с папа Франциск

Канадският премиер се срещна с папа Франциск

/КРОСС/ Папа Франциск прие канадския премиер Джъстин Трюдо. Двамата разговаряха на четири очи в продължение на над 30 минути, предава Дарик..

След срещата канадският премиер, съпругата му Софи и папата позираха усмихнати пред телевизионните камери и казаха само, че са разговаряли по темите за интеграцията и помирението, за религиозните свободи и за актуални проблеми от етично естество.

Очакваше се, че по време на разговора Трюдо ще отправи призив към папата да посети Канада, за да поднесе пред представители на коренното население извинения на Римокатолическата църква заради издевателствата в продължение на повече от век над деца от коренното население в пансиони, управлявани от религиозни общности.

В Канада 150 000 деца от коренното население - индианци, метиси и инуити - са били принудително настанени в 139 пансиона, управлявани от религиозни общности от името на канадското правителство. Част от децата са били подлагани на унижения и сексуални издевателства. Джъстин Трюдо вече поднесе извиненията на канадското правителство заради тези посегателства.

След възкачването си на Светия престол през 2013 г. папа Франциск се извини от името на католическата църква на жертвите на сексуални посегателства, на протестантите, преследвани в Северна Италия и на коренните народи в Южна Америка заради съучастието на църквата в тяхното подтисничество по време на колонизацията.

По-рано днес Трюдо, който в края на миналата седмица участва в срещата на върха на Г-7 в Таормина в Сицилия, присъства в Рим на футболен мач между женския състав на "Фиорентина" и отбор от бежанци, предаде Франс прес.

Срещата се състоя на олимпийския стадион в Рим. Отборът на професионалните футболистки от "Фиорентина" е шампион на Италия по женски футбол. Отборът на бежанците бе съставен от кандидатите за убежище, живеещи в Рим. Инициативата бе на италианската неправителствена Open Goal с цел насърчаване на интеграцията на бежанците и мигрантите чрез спорта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.