• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Филип Морис Интернешънъл обяви избраните за финансиране проекти от инициативата PMI IMPACT

 Филип Морис Интернешънъл обяви избраните за финансиране проекти от инициативата PMI IMPACT

/КРОСС/ Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) обяви избраните 31 проекти във втория кръг на PMI IMPACT - глобална инициатива, по която се отпуска финансиране за програми на независими страни, насочени към борба с нелегалната търговия и свързаните с нея престъпления. Експертният съвет на програмата PMI IMPACT разгледа над 157 проектни предложения, за да избере финалните 31 проекта.
Успешните кандидати са от 23 държави от цял свят, като за изпълнението на избраните проекти в този кръг ФМИ отпуска 21 милиона долара.

Сред одобрените за финансиране проекти има и български такъв. Той е изготвен от Центъра за либерални стратегии и включва разработването на база данни с аналитични възможности за идентифициране на основните тенденции и водещи фактори за развитие на незаконната търговия в региона на Източна Европа и Близкия изток.

В рамките на първия кръг на глобалната инициатива PMI IMPACT бяха финансирани три български проекта - на Университета за национално и световно стопанство, Института за пазарна икономика и Центъра за изследване на демокрацията.

„Проектите, обявени днес, се отличават с иновативност и системен подход към комплексния характер на незаконната търговия и нейните връзки с широк кръг от престъпни дейности", заяви Пол Мейкин, член на Експертния съвет на програмата PMI IMPACT. „Очакваме тези идеи да бъдат успешно осъществени и да спомогнат в глобалното усилие за укрепване на сигурността и предотвратяване на престъпността в света."

Избраните проекти предлагат решения в различни аспекти на незаконната търговия - от търговията с тютюн, алкохол и фармацевтични продукти до трафика на редки животни. В допълнение на незаконната търговия проектите включват и работа по широк спектър от свързани с нея проблеми като трафик на наркотици, пране на пари и робство в съвременния му вид.

ФМИ обяви резултатите от втория кръг за финансиране по инициативата PMI IMPACT на срещата на Работната група на ОИСР за борба с незаконната търговия.
„Борбата с незаконната търговия е в ДНК-то на ФМИ и аз съм особено щастлив, че инициативата PMI IMPACT дава възможност на организации в целия свят наистина да допринесат за справяне с незаконната търговия не само на тютюневи продукти, но и в много други сектори - посочи Алвизе Джустинияни, вицепрезидент на ФМИ за превенция на незаконната търговия.

Пълният списък с избраните проекти можете да намерите на уебсайта на инициативата PMI IMPACT:

http://pmi-impact.com/updates/secondfundinground

До момента в рамките на първия и втория кръг по програмата PMI IMPACT са отпуснати общо 49 милиона долара, чрез които са финансирани над 60 проекта в 41 държави. Сред тях са и 3 български проекта - на УНСС, Центъра за изследване на демокрацията и Института за пазарна икономика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.