• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Търновалийски: Коалиция между БСП и ГЕРБ не е възможна, защото имаме коренно различни ценности и политики

Търновалийски: Коалиция между БСП и ГЕРБ не е възможна, защото имаме коренно различни ценности и политики

Народният представител от КП „БСП за България" Георги Търновалийски заяви позициите си по няколко ключови теми в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2".

Анализ на предизборната кампания

Георги Търновалийски заяви, че кампанията е била кратка и от БСП не са имали достатъчно време да обяснят на съгражданите си каква точно промяна им предлагат. Иначе в самата кампания е имало доста оспорвани противопоставяния.

Водещата отбеляза, че през последните десетина дни от кампанията БСП са проявявали агресивно поведение, докато опонентите им от ГЕРБ са показвали доста по-умерен тон и са били самокритични, което може би е изиграло лоша шега на социалистите. Събеседникът й отговори, че това по-скоро са внушения, не без участието и на медиите. Някои изказвания на политици от БСП са били извадени от контекста. В същото време не бива да забравяме, че ГЕРБ в миналото са правели много гафове и са разделяли нацията, което обаче явно им се прощава.

„Така че аз искам да кажа пред Вашите слушатели, че много умело, манипулативно бяха представени тези изказвания. Не че са правилни, може би не са били добре представени, но никога БСП не е заявявала, че ще излизаме от ЕС или НАТО, никога БСП не е казвала, че ще увеличава данъци!", категоричен бе Търновалийски.

„Вие наистина не успяхте добре да разгърнете своите идеи, защото някои от вас се занимаваха повече с опонента, отколкото с БСП, а БСП имаше този път наистина много добри идеи, за пръв път се заговори за икономика, което ни липсваше!", отбеляза водещата Клара Маринова.

Георги Търновалийски отговори, че все пак е трябвало да се обясни какво са направили ГЕРБ и докъде са довели държавата. Той продължи, че по-важното обаче е какво ще се случи оттук нататък, а то не е никак добро, защото няма да се случи промяната и нацията ни ще продължи да се топи. А това се случва защото българинът е беден, въпреки че от ГЕРБ не го признават. България няма икономика, на която да стъпи, за да може през 2020 г. да бъдем конкурентни, когато ще спрат еврофондовете. Водената от ГЕРБ политика няма да реши тези проблеми.

Каква опозиция ще бъде БСП?

Георги Търновалийски заяви, че вижда БСП като конструктивна и силна опозиция, която вече много по-лесно ще налага своето мнение, защото по време на 43-то Народно събрание управляващите са взимали дори антиконституционни решения, а от БСП не са били в състояние дори да направят една конституционна жалба. „Ще бъдем много по-ярка и силна опозиция, която, каквато и конфигурация да се направи за управление, ще трябва управляващите да се съобразяват с нас!", категоричен бе Търновалийски.

Съставянето на правителство

Георги Търновалийски заяви, че наистина има вероятност 44-то Народно събрание да не успее да сформира правителство. Според него вероятността за това е 50/50. На въпроса възможно ли е да се състави експертно правителство, което да бъде подкрепено от по-широк кръг, той отговори, че това едва ли ще се случи, защото програмите и политиките на ГЕРБ и БСП са коренно противоположни. Освен това едно такова правителство не би било добро за България и по-добре да се ходи на нови избори.

„ЕНП и ПЕС призовават да се направи голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, има ли шанс да се вслушате в тях, или иначе казано „началниците от Брюксел" да ви дадат указания какво да правите?", попита водещата Клара Маринова. Георги Гърновалийски отговори, че няма как от Брюксел да ни казват какво правителство да съставим. Той продължи, че при това противопоставяне и различните ценности и политики не вижда как може да се случи такава коалиция.

Кои са най-големите проблеми на хората в България

Георги Търновалийски заяви, че голямата болка на повечето хора е, че близките има са заминали в чужбина и няма шанс да се върнат, ако държавата продължи да се управлява по този начин. Бедността е огромна, но това не се разбира от управляващите. Има над 2 милиона пенсионери, които живеят под прага на бедността. Българските села изчезват. Като цяло няма бъдеще за българите в България.

Геополитическата обстановка също не е добра. Нашата южна съседка размахва пръст на Европа, заплашва, намесва се във вътрешните работи на България. Българските граждани са притеснени и искат защита на суверенитета на държавата.

Първите задачи, на които ще се посвети като народен представител?

Георги Търновалийски заяви, че задачите му ще бъдат свързани с данъчната и финансовата политика на държавата, подготовката на бюджета, данъчните и финансовите закони. Много важни за него ще бъдат срещите с избирателите.

„Една от критиките на хората е, че само по избори виждат народен представител. Аз съм гарантирал, че ще се опитам да променя това, не че ще мога в това време да посетя 284 населени места, но във всички общински центрове ще правя приемни и разбира се в по-големите населени места или там, където има проблеми, които трябва да бъдат решавани, за да усещат хората грижата на народните представители. Смятам, че това е основна функция на един народен представител - да бъде близо до своите избиратели, за да се опитват заедно да решават проблемите!", завърши Георги Търновалийски разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Все нещо им пречи на червените буклуци .Ами що не спретнахте един Костинброд и да не се оправдавате .Медиите били манипулирали и вадели нещата от контекста им . И това от устата на червен прошляк . Я се ский бе гад .От вас по-голями манипултори и лъжци нямаааа........

30.03.2017 18:09:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.