• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Лауреатите от „Щуротека в ефира” на БНР ще пеят във Велико Търново

Лауреатите от „Щуротека в ефира” на БНР ще пеят във Велико Търново

/КРОСС/ На 21 септември от 16 ч. в залата на МДТ „К. Кисимов" във Велико Търново ще се състои концертът на лауреатите от Втория радиоконкурс на БНР за деца-изпълнители „Щуротека в ефира".

Конкурсът бе излъчван всяка неделя от 10 ч. по програма „Христо Ботев" на БНР в периода октомври 2013 - май 2014 година. Слушателите имаха възможност да избират изпълнител на седмицата, а водачите в седмичните класации се бореха за титлата „победител на месеца".

Повече от 40 хиляди слушатели дадоха своя глас за своите фаворити в сайта на БНР и чрез електронната поща на класацията. След оспорвана музикална надпревара между 18 ансамбли и 54 солисти, бяха избрани осемте най-добри изпълнители в категориите за вокални групи и солисти на възраст до 8, 10 и 12 години.

На почетната стълбица тази година се изкачиха:

ДВГ „Смехоранчета" - София, с художествен ръководител Галина Коджаманова;
ВГ Upstream Voices - Junior - Севлиево, с диригент Ценка Горалова;
Иванина Вълкова, 8 г., София;
Йоанна Колесниченко, 8 г., Варна;
Беата Вряшкова, 10 г., Елин Пелин;
Елисавета Ташева, 10 г., Варна;
Лора Герджикова, 11 г., Стара Загора;
Мартин Йорданов, 12 г., Бургас;

В навечерието на своята 80-годишнина БНР подарява един музикален празник за децата. Наградата, с която Българското национално радио отличава лауреатите, е продуциране на нова българска песен. Така обществената медия изразява своята подкрепа към българската култура и творците, които работят за най-малките.

По време на концерта, на 21 септември от 16 ч. в залата на МДТ „К. Кисимов" във Велико Търново, ще бъдат изпълнени за първи път новите песни, създадени от композиторите Любомир Денев, Валери Костов, Константин Кучев, Красимир Милетков, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Александър Христов и Руслан Карагьозов.

Концертът, който се посвещава на 80-годишнината на обществената медия, се организира от БНР в партньорство с Община Велико Търново и Младежкия дом в града. В музикалното събитие специално участие ще вземат лауреатите от първия сезон на конкурса „Щуротека в ефира": ДВГ „Пеещи камбанки" - Велико Търново с диригент Владимир Габров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.