• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ректорът на ТУ-София откри изложението „Дни на кариерата“ за тринадесета поредна година

Ректорът на ТУ-София откри изложението „Дни на кариерата“ за тринадесета поредна година

/КРОСС/ Близо 150 работодатели ще представят дейността си пред студенти и преподаватели в София, Пловдив и Сливен   

За тринадесета поредна година на територията на ТУ-София се провежда изложението на работодатели „Дни на кариерата“, което ще се състои в рамките на три дни. На 23 и 24 октомври 2018 г. изложението  ще се проведе в три учебни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври – във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен. Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София е основен организатор на събитието.

„Преди 13 години „Дни на кариерата“ започна с около 20-на работодатели и шепа студенти. Днес броят на участниците е рекорден – близо 150, а изложението се провежда и във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен,“ заяви по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София. „Изложението е един от начините студентите на ТУ-София да се свържат с потенциалния си работодател още по време на следването си. Благодарение и на това традиционно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100 %“, допълни ректорът. 

„Традиция стана студентите на ТУ-София да правят първите си стъпки в кариерата си именно от тази среща на образованието с бизнеса. 106 на брой са българските и международните компании и организации, които са днес и утре тук, на едно място, за да представят своята дейност и да осъществят директен контакт със студентите на ТУ-София,“ заяви Силвия Янева, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)" на ТУ-София.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, също отправи приветствена реч по време на откриването. „Скъпи студенти, поздравявам ви от името на Асоциацията на индустриалния капитал в България, която обединява браншове като машиностроене, електротехника и електроника. Много от нашите членове са изложители на днешната проява, а ние имаме нужда от вас, от вашите знания и умения. Пожелавам успех на изложението!“

В  "Дни на кариерата" ще се включат близо 150 представители от различни бизнес сектори в направленията, по които обучава ТУ-София. По време на изложението работодателите ще представят своите дейности пред студентите и преподавателите, ще предложат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти. Студентите на ТУ-София ще имат възможността да получат „Наръчник за стажуване“, предоставен от партньора на изложението "Съвета на жените в бизнеса в България". Форумът се осъществява с подкрепата на Сименс България и Съвета на жените в бизнеса в България, който беше представен на откриването от неговия изпълнителен директор - Мария Маврудиева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.