• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Част от конструкцията на тунел "Витиня" падна върху автобус

Част от конструкцията на тунел "Витиня" падна върху автобус

/КРОСС/ Част от конструкцията на тунел „Витиня" - осветителните тела са се срутили върху наш автобус. Това съобщи пред „Фокус" Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони", чиято собственост е автобусът.

„За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза Атанасов.

„Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията", добави той.

Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети.

„Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите.

Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" излязоха с официално съобщение, в което опровергаха, че са паднали лампи.

"Няма паднали лампи в тунел „Витиня". Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станоло причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка", гласеше прессъобщението на АПИ.

Както е известно на 5 февруари 2017 г. жена загина на място в тунел „Ечемишка", след като лампа падна върху движещ се в тунела автомобил.

Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко. От Агенция „Пътна инфраструктура" обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел „Ечемишка", което е довело до пътния инцидент в съоръжението. От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.