• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

На АМ "Струма" няма да има 15-километров тунел

На АМ "Струма" няма да има 15-километров тунел

София /КРОСС/ На магистрала "Струма" няма да има 15-километров тунел. Това съобщи строителният министър Лиляна Павлова. По думите й нови проучвания са показали, че дългият тунел не е най-подходящото решение за района на Кресненското дефиле.
Нови сеизмични, геоложки и екологични проучвания от български и чужди експерти са показали, че трябва да се търси друг вариант за участъка на магистрала "Струма", който минава през Кресненското дефиле. Тяхното заключение е, че изграждането му в първоначално предвидения вариант от 2008 година, а именно цял тунел, не е подходящо нито от техническа, нито от екологическа, нито от финансова гледна точка", каза министърът.
Тя допълни, че проектантът ще има ангажимента базирайки се на експертизите и анализирайки трасето, както и самите характеристики на скалата и според наличните геоложки проучвания, да предложи вариант, включително не само да е съчетание от тунели и виадукти, а вариант, който да анализира и трасето, в което частично се използва съществуващият път.
Конкретният проект трябва да бъде избран до края на годината, а самото строителство се очаква да започне през 2017 година.
Очакванията са новият проект за "Струма" без дълъг тунел да струва по-малко пари, а всички спестени средства ще бъдат насочени към строежа на магистрала "Хемус".
Лиляна Павлова коментира и настоящите ремонти на магистралите "Хемус" и "Тракия". Тя уточни, че в момента строителните дейности се движат по план и на повечето места ще приключат на 1 юли. Единствено на магистрала "Хемус" са добавени още два участъка за ремонт, заради лошо техническо състояние и това увеличава броя на районите с ограничено движение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.