• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Българският туризъм може да се възползва от напрежението между Турция и Русия

Българският туризъм може да се възползва от напрежението между Турция и Русия

/КРОСС/България има потенциал да привлече руските туристи, които се отказват да пътуват в Турция, смята министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова очаква ръст на руските туристи в България през лято 2016. Министерството отсега е предприело сериозни мерки и провежда целенасочени кампании.

„Най-големите туроператори бяха в България и вече посетиха местата, които представляват интерес и затова ще продължим да организираме такива информационни туристически турове. Обсъждат се и възможностите за още по-голямо облекчаване на визите за руски граждани. Защо не да има за някои групи и безплатни такива? Но все още сме в един много начален етап на обсъждане. В момента, в който излезем със съответните разчети, ще можем да кажем какви още мерки допълнително сме предприели в тази посока", коментира Ангелкова пред "Фокус".

Според нея потенциал за привличане на руски туристи има. „Самите руски туроператори залагат едни доста големи числа за следващото лято и се надявам, че с мерките, които предприемаме, ще успеем да бъдем доста по-конкурентоспособни и да се преборим за доста по-голям дял от руските туристи, които да се пренасочат към България", допълни министър Ангелкова.

Тя каза още, че и турският, и руският пазар са важни за българския туризъм и затова от голямо значение е да не възникват конфликти между двете страни. Министърът допълни, че за България е важно съседите й да са стабилни, тъй като за туризма сигурността е на първо място.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха ха ха. Какви ги дрънка тази. Ето кой ще се възползва. http://www.rbc.ru/business/01/12/2015/565dabe49a7947e000a0b714 Не е нужно да знаеш руски, за да разбереш, че България я няма в статията. Смешници, а искате още пари да пътувате на килограм по целия свят.

03.12.2015 11:02:48

Анонимен

Ангелкова е отмъщението на ДПС за преименуването. Крумовградска помакиня!

01.12.2015 21:40:06

Анонимен

ТЕЖКА МАЛОУМНИЦА! Скъса се да ходи в Колумбия, Португалия, Венецуела, Индия и др. откъдето няма жив турист. Обърна гръб на Русия, защото следваше политиката на настойника си Плевналиев, който се държи като яростен русофоб. Сега недоразумението Ангелкова очаква Русия и руските туристи да оправят българския туризъм, който тя съсипа! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

01.12.2015 20:44:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.