• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

България няма капацитета да приеме евентуално отказалите се от Турция руски туристи

България няма капацитета да приеме евентуално отказалите се от Турция руски туристи

/КРОСС/Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов прогнозира черна дупка в турския туризъм, ако информациите за изтегляне на 4 милиона руски туристи от южната ни съседка станат факт. Той подчерта, че и в момента се наблюдава спад от милион и половина руски туристи.

На фона на това обаче, Драганов отбеляза високия професионализъм на турските си колеги и умението им да намаляват цените. Те и в момента са намалили с 40% за Коледа и Нова година, допълни той.

Той дори допусна възможност потенциални туристи към България да предпочетат Турция заради допълнително намалените цени поради кризата с Русия.

Нашите полезни ходове са да се стремим към по-високо качество на конкурентноспособна цена, каза Драганов.

Според Румен Драганов дупката, която се отваря за турския туризъм, не би била в наша полза. Напротив, според него заплахата за българския туризъм е доста голяма.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма изтеглянето на 10 % от туристите на турския пазар няма да остане незабелязано от остналите пазари и ще засмуче дори потенциални туристи към България от Германия, Великобритания и Скандинавия.

От друга страна Драганов посочи, че ние нямаме капацитет да приемем тези три милиона туристи, които не биха отишли в Турция.

По никакъв начин не трябва да ни радва ситуацията в Турция, напровтив, би трябвало да има кризисна политика по отношение на хората в туризма, защото, ако кризата продължи, не трябва да разглеждаме този вариант единствено като положителен.

Преди да стане кризата с руския самолет, ние вече очаквахме около сто хиляди руснаци за следващата година на база подписани договори за следващия сезон, така че ние очакваме повече туристи в България, коментира още Драганов. 

Ако се премахнат санкциите с Русия, голяма част от руснаците ще се насочат към Средиземноморската Ривиера, прогнозира той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЖИРИНОВСКИ

Възмездието за Су-24 трябва да е съкрушителен ядрен удар по Истанбул и той да изчезне, пометен от гигантско цунами И президентът, и премиерът и генералният щаб на Турция сега са в истерия, а НАТО няма да ги защити.

27.11.2015 16:53:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.