• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Доскорошният министър: Трудно ще се справим с алкохолния туризъм

Доскорошният министър: Трудно ще се справим с алкохолния туризъм

/КРОСС/ Вицепремиерът Валери Симеонов обяви война на алкохолния туризъм в Слънчев бряг. Той се закани на баровете и алкохолните турове, които се организират за туристи в тях. Симеонов поиска проверки, строг контрол и търси начин да построи и изтрезвител край Слънчев бряг.

Доскорошният служебен министър на туризма Стела Балтова подкрепи идеята и заяви в интервю за „Преди всички" по БНР, че трябва да има отговорно отношение към този проблем. Тя прогнозира обаче, че борбата с такъв вид туризъм ще бъде един дълъг процес.

„Туризмът е преживяване и очевидно има много туристи, които търсят преживяване, което извън класическите форми. Това преживяване обаче носи не винаги положителни емоции, както за самите туристи, така и за приемащата страна. Туристът прави това, което му се предлага и се оказа, че ние предложихме един продукт, който не е вече само в Слънчев бряг, а се измества този туризъм и на Север. Ние няма как да спрем този туризъм само с нашето добро желание или защото имаме волята за това... това ще бъде един много дълъг процес, като потвърждавам намеренията на вицепремиера за това, че на първо място е необходим отговорен контрол", коментира Балтгова.

Доц. Балтова посочи в кои точно направления би трябвало да се осъществява този контрол.

„Първо, съгласно българското законодателство, алкохол не се предлага и не се сервира на лица под 18-годишна възраст. Е, тогава как не може да се направи една проверка на тези договори и да се види дали те се прилагат при туристи, които са под 18 години... Второ - контрол на качеството на предлаганите напитки. Фактът, че се обсъжда постоянно тази тема, е достатъчно условие КЗП да се самосезира и да извършва по-често проверки, защото отравянето с алкохол продължава няколко дни. Това отравяне е свързано с изключително много икономически вреди. Тези деца идват при нас и като се напият трябва да ги излекуваме.

Говорим, че осигуряваме допълнителни полицаи, като една много голяма част отива в Слънчев бряг. Е, защо тяхната работна да бъде посветена само за опазването на един малък кръг от хора, защото сигурността в случа я е свързана с опазването на здравето на тези деца, не с опазване сигурността на всички туристи... Контролът трябва да бъде насочен и към районите, където има преместваеми обекти".

Тя категорично застана против идеята за разделянето на курортите на зони за т. нар. алкохолни и семейни туристи.

„В никакъв случай. Това означава, че ние сме съгласни да имаме такъв тип туристи. Това, според мен, категорично не трябва да се случва".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма трудно, има не мога или не искам.

22.06.2017 12:28:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.