• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Чехия

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Чехия

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н. Пр. Душан Щраух, посланик на Чешката република в Република България.

Министърът представи пред дипломата приоритетните събития за туризма през 2018 г. Чешкият министър на регионалното развитие, в чийто ресор е туризмът, ще бъде поканен за участие в срещата на високо ниво от „Клас А" на министрите на туризма, която ще се организира през февруари и е част от основните събития за Българското председателство на Съвета на ЕС, каза министър Николина Ангелкова. И допълни, че очаква чешкия си колега и за втория конгрес на древните цивилизации, който ще се проведе през ноември 2018 г. За модератор е поканен звездата на CNN Ричард Куест и е с медийната подкрепа на CNN и National Geographic.

Предстои да бъде подписан протокол за разширяване на сътрудничеството в областта на туризма между България и Чехия.

Министър Ангелкова представи пред Н. Пр. Душан Щраух и други ключови събития, които са в календара на ведомството за следващата година. Гостът изрази силен интерес и адмирации по повод планирания туристически форум България-Китай на високо ниво, който ще се проведе в Пекин през пролетта на 2018 г. с подкрепата на Китайската народна република. Предвижда се на него да присъстват и представители на Европейската комисия.

Работим и по комуникационна кампания, специално насочена за пазар Чехия. Предвиждаме и организация на експедиентски турове у нас, на които ще бъдат поканени туроператори от Чехия, представители на бизнеса в сектора и журналисти, каза министър Ангелкова.

Н. Пр. Душан Щраух благодари за сътрудничеството и пое ангажимент веднага да информира с писмо за мащабните събития, които Министерството на туризма подготвя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.