• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Реформата в концесиите на морските плажове започва с промени в ЗУЧК

Реформата в концесиите на морските плажове започва с промени в ЗУЧК

/КРОСС/ Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане предложения за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като първа стъпка от реформата в сферата на концесионирането на морските плажове

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Законопроектът е изготвен като първи етап на предстоящата реформа в сферата на концесионирането на морските плажове и предстоящото прехвърляне на тяхното управление от министъра на регионалното развитие и благоустройството към министъра на туризма. Предвижда се и в срок до 30 дни от влизането му в сила всички сключени договори за концесия и наем на морските плажове и приложенията и допълненията към тях да бъдат предоставени на Министерството на туризма.
Тази информация е необходима, за да бъде обосновано подготвен и реализиран вторият етап на реформата - промяна в методологията за отдаване на концесия и наем на Черноморските плажове, която се планира да бъде готова до края на февруари 2016 година. Концепцията за нейното реализиране вече бе представена на Министерския съвет. Започна серия на министър Николина Ангелкова с всички заинтересовани страни за обсъждане на предстоящите промени.
С провеждането на реформата ще се постигне и стратегическата цел на Министерството на туризма - промяна в начина на управление и отдаване на плажовете на концесия и подобряване на услугите, които се предоставят на тях, което ще спомогне за по-добро позициониране на страната ни на международния туристически пазар, отбелязва пресцентърът на Министерството на туризма.
В подготвения законопроект са отстранени някои несъвършенства в нормативната уредба, като се детайлизират предвидените глоби за неизпълнение на разпоредбите свързани с изискванията за стопанисването на морските плажове, както и хармонизиране с разпоредбите на Закона за концесиите. Промените предвиждат концесионерите и наемателите по сключени договори, към датата на влизане в сила на закона, да запазят правата и задълженията си при условията по тях, но те ще бъдат задължени да представят в Министерството на туризма, в срок до 1 юни 2016 г. искане за утвърждаване на нови схеми за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения. С цел гарантиране безпроблемното протичане на сезон Лято 2016 е предвидено всички договори, които изтичат до 31 март на същата година, да бъдат автоматично удължени за една година, при съгласие от страна на концесионера или наемателя. Проектът на закон предвижда и служителите, които отговарят за тази дейност в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да преминат към Министерството на туризма.

Във връзка с новите правомощия на министъра на туризма по отношение на морските плажове е предвидено и изменение и в Закона за туризма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тая лудата Ангелкова няма ли кой да я прати да се лекува от биполярното й разстройство.

13.10.2015 02:09:36

Анонимен

НЯМА ДА СТАНЕ ДАЛАВЕРАТА НА ТРАВЕРСА АНГЕЛКОВА, НЯМА ДА Й МИНАТ ЗАКОНИТЕ, А ТРАВЕСТИТА ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН.

11.10.2015 03:48:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.