• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

СПА туризмът е с потенциал да удвои дела си от БВП до 6 години

СПА туризмът е с потенциал да удвои дела си от БВП до 6 години

/КРОСС/За последните 10 години България се превърна в лидер по СПА и балнеотуризъм на Балканите. Амбициите ни са тя да стане водеща в Европа. Това коментира Сийка Кацарова, зам.-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й секторът има нужда от осигуряване на добър достъп до дестинациите, изграждане на адекватна рехабилитационна и спа база в хотелите, които имат достъп до минерални води, както и добра подготовка на кадри.

Кацарова обяви, че инвестициите в сектора са над 100 млн. лв., като голяма част от тях идват от частния сектор.

"От 15% от БВП, които създава туризмът, около 3% е делът на спа туризма. Потенциалът е двоен или троен в рамките на 6-7 години. Зависи как ще организираме предлагането и ще се позиционираме на пазара", каза тя.

"Крайно време е администрацията да разбере, че България не може да бъде рекламирана само с летен, ски или културен туризъм. СПА туризмът е двигател на всички останали, защото е целогодишен", заяви на свой ред д-р Татяна Ангелова, ръководител на Медицинската комисия към Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

Тя коментира, че клиентите днес търсят качество и разнообразие в услугата и все повече българи търсят услугите на балнео- и СПА туризма през уикендите. Ангелова каза още, че тепърва ще се разработва потенциалът на Предбалкана и, че е необходимо да се подобри състоянието на инфраструктурата в сектора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как'Сийке кат си толку проЗта, как си станала зам.председател на тоя балнеологичен съюз?

23.09.2016 01:55:30

Анонимен

Тая Сийка е Голяма Простотийка. Първо, туризмът ни е 13% от БВП. Второ, спатуризмът е 3%, ама не от БВП на България, а от туризма в страната, т.е. 0,39% от общия БВП. Тоалетните на бензиностанциите изкарват повече. Тази явно изпълнява указания на кукловодите в спабизнеса. Ама е куха лейка...

21.09.2016 00:30:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.