• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

От проверката за намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на България няма да излезе нищо добро

От проверката за намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на България няма да излезе нищо добро

/КРОСС/ От парламентарната комисия, проверяваща намесата на Турция и Русия във вътрешната политика на България, няма да излезе нищо добро, прогнозира премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус".

Борисов препоръча на председателя на Парламентарната група Цветан Цветанов депутатите да помислят много добре по това, защото, по думите му, работата на комисията единствено ще влоши отношенията на България и с Турция, и с Русия. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри , коментира Борисов на среща с младежката структура на ГЕРБ в Сандански.
Борисов напомни, че Руската федерация „направи голям завой по темата с туризма", а Турция не реагира така остро на оградата на границата, както би могло да се очаква.
„С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и тази комисия", отбеляза премиерът и изрази надежда, че комисията ще приложи целия си дипломатически опит за намиране на решение по казуса с Русия и Турция.
Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов отговори, че ще положат усилия да се справят с въпроса по най-добрия и благоприятен начин за България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

kostenurka

tiya glupaci shte ni dokarat nyakoya nepriyatnost chudno zashto boiko oshte gi tyrpi mai i toi e ot tyaxnata cherga 3 miliarda se xvali ot kontrabanda sybrani a koi e v zatvora prax v ochite na ovcete

28.02.2016 16:22:35

Анонимен

Както винаги, някой пак направи голяма глупост и сега нашето слънце ще изгрее и ще оправи работата. А къде беше ,че да не се допусне създаването на такава тъпа комисия ? Всички страни се борят за руските туристи,намаляват цени, отменят визи, а нашите депутати заради някой долар повече , унищожават цял бизнес. Продажници. Кирякстефчовци.

27.02.2016 18:37:42

Велизар Енчев

Д Е К Л А Р А Ц И Я на ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“ (Предложена на медиите на 26 февруари-24 часа преди изявлението на Борисов) Днес българското Външно министерство демонстрира двойни стандарти към чужди държави, при това по унизителен за националното ни достойнство начин. След като руското МВнР реагира на създадената от Народното събрание парламентарна комисия за разследване действията на Турция и Русия в България, българската дипломация обяви руската декларация за намеса в нашите вътрешни работи. Партия „Българската пролет“ припомня, че нейният председател – независимият депутат Велизар Енчев, осъди създаването на тази комисия от парламентарната трибуна, определяйки я като провокация към истината. Не е ли провокация към историята и съвременността поставянето на една плоскост на Турция и Русия – нашият петвековен поробител и нашата освободителка от турско робство? При това в последните 26 години руски посланик и генералните консули на Руската федерация нито веднъж не си позволиха да обикалят България и да агитират за подкрепяна от тях политическа сила, както това правят турските посланици и генералните им консули в Бургас и Пловдив. Вместо говорителят на нашата дипломация остро да реагира на агресивното изявление на турския президент Реджеп Ердоган, който предупреди, че може да наводни България с хиляди имигранти, МВнР страхливо отмина тази обидна за нас заплаха, но днес геройски реагира на основателното недоволство на руското външно министерство. Ние изразяваме възмущението си от факта, че всички партии в управляващата четворна коалиция, вкл. и опозиционни, подкрепиха създаването на предложената от ДПС скандална комисия. Затова настояваме Народното събрание отново да обсъди целесъобразността от нейното съществуване и в спешен порядък да вземе решение за закриването й. 26 февруари 2016 г.

27.02.2016 12:12:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.