• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

България изпусна „Южен поток“ заради политиката на Брюксел

България изпусна „Южен поток“ заради политиката на Брюксел

/КРОСС/ Министрите на енергетиката на Русия и Турция Александър Новак и Берат Айбалрак поставиха подписи под междуправителствено споразумение за строителство на новия газопровод „Турски поток". Част от финансирането на строителството турската страна ще поеме сама, за което ще получи отстъпка за доставяния от „Газпром" газ, съобщава руското електронно издание "Военное обозрение", цитирано от "Фокус". Общата мощност на газопровода по дъното на Черно море ще е над 30 млрд. куб. метра газ годишно. Половината от тях ще са за Турция, а останалите може да бъдат купени от европейските клиенти, ако си построят своя тръба до границата с Турция.
По повод договореностите между Москва и Анкара се изказаха в България. Премиерът на страната каза, че България в случая е станала жертва на политиката на Брюксел, който фактически е прокарал отказа от участие в проекта „Южен поток".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Страшно е

Напомняме че вероятно има нагло престъпни споразумения за зверско ограбване на народа през София..Имаше даже официално споразумение ч е по това време септември 2016 Газпром щял да подава огромни количества газ на Виена през България

12.10.2016 15:58:02

От Галата с тревога подават

Слава БОгу..Иначе сега щяха д а водят договорени дела в Страсбург за да осъдят продажниците в София за десетки милиарди живи евр а пропуснати ползи... да напомним че екипа на Борисов так аи не можа д а прочете какво са договорили продажниците преди него ..

12.10.2016 15:56:28

Анонимен

хайде сега купувай от ердоганя,нали така искаха твоите приятели от америка

11.10.2016 10:09:54

Анонимен

къде си бе боко,голям нещастник излезе,нали те съветваха онези нещастници от соросоидната паплач

11.10.2016 10:08:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.