• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

В. Сидеров: За Турция България е територия, която трябва да бъде завладяна

В. Сидеров: За Турция България е територия, която трябва да бъде завладяна

/КРОСС/ Тук сме, за да осъдим този агресивен престъпен акт на Република Турция, която свали руски военен самолет, биещ се срещу тероризма.

На 25 ноември внесохме в деловодството на парламента декларация, с която приканваме НС да изрази възмущение, да протестира срещу този акт и да възложи на правителството съответните дипломатически мерки, с които да посочи на Турция, че това е недопустим, неприемлив варварски престъпен акт. Убеден съм, че тази декларация няма да мине в това Народно събрание, защото е пълно с национални предатели, с хора, които са там заради клиентелизма. То е пълно с българофоби. 125 човека от тях гласуваха аз и Чуколов да бъдем задържани, за да няма кой да организира такива митинги.

Нашата политика от десет години насам е последователна. Ние сочим Турция като недемократична и неевропейска държава. Като държава, която няма място в ЕС. Ние сочим Турция като враждебна и агресивна спрямо България държава и тя е такава.

От 10 години настояваме Турция да изплати над 10 млрд. долара обезщетение за заграбените през 1913 г. имоти на тракийските българи. Турция не прави нищо по въпроса и по най-арогантен начин отбива тази тема в българо-турските отношения. Нито едно правителство от 1990 г. досега не застана на твърда позиция и не каза ясно тези обезщетения да бъдат изплатени. С голямо усилие през 2010 г., благодарение на нашата неотстъпчивост, в Народното събрание беше прието едно решение. В него се казва, че на правителството се възлага да уреди този въпрос. Минаха вече пет години. От „Борисов 1", Орешарски и „Борисов 2" не беше направено нищо.

Не само че този въпрос не беше уреден, но българското правителство в днешния и предишния си състав ходеше да се прегръща и целува с турските ръководители.

Само преди дни премиерът на България отиде да се прегръща с Давутоглу - този същият, който призна, че е дал заповедта за свалянето на руския самолет. От тази сграда (турското посолство, б.р.) се командва до голяма степен политиката на българското правителство. От тази сграда и от американското посолство дават директиви и българските управници ги изпълняват.

Спомняте ли си, че отидохме във Варна, за да протестираме срещу областния управител от ГЕРБ? Той върна решението на Общинския съвет на Варна да бъдат възстановени българските имена на редица местности, които носят турско-арабски имена. Цялата парламентарна група бяхме там и ни спретнаха скандал. Българската прокурорска, правораздавателна, полицейска система се превърна в оръжие за репресии срещу опозицията - българските националисти, патриоти, родолюбци. Срещу тези, които казват, че България не трябва да бъде подчинена на турското и американското посолство. Които казват, че България не трябва да враждува с Русия, да спира важни за нея обекти.

Защо беше спрян „Южен поток"? Защото американският сенатор Макейн нареди така. Защо беше спряна полезната за България АЕЦ „Белене"? Защото Хилъри Клинтън нареди така и премиерът Борисов спря проекта. Това е васалната политика, срещу която „Атака" протестира вече 10 години. Като борец за българската идентичност и суверенитет, аз получавам удари от репресивната машина, прокуратурата, която трябва да гони истинските престъпници, вместо родолюбците.

Сегашните управници ще паднат много скоро. Техният срив започна от мига, в който ни задържаха в ареста. Още преди седмица казах, че ще се намесят геополитически фактори. Това стана много по-бързо, отколкото очакваме. Варварският акт на Турция и заслуженият отговор на Руската федерация ще тласкат нещата в Европа и България в посока, в която вече няма да бъдат същите. Сегашните управници, които смятат, че са вечни и зад гърба им винаги ще стоят турското и американското посолство, ще паднат като оловни войничета, защото не са стъпили на здрава основа. Американците само използват такива слуги за своите цели, след което ги захвърлят на боклука. Днешните български управници са объркани. Не знаят какво да кажат, защото още нямат спусната директива от НАТО. Жалки и смешни управници, които нямат достойнство да застанат ясно и да кажат, че сме суверенни. За тях единствената подкана от народа трябва да бъде оставка.

От години обяснявам за зловредната роля на Турция, която е наш съсед. Много български политолози, политици, папагали, казват, че тя била наш партньор.

Турция никога не е била партньор на България. Тя винаги е имала агресивни и провокативни намерения към страната ни и днешният министър-председател на Турция Давутоглу не крие това. Той публикува в книга концепция за завладяване на Източна Европа в рамките на бившата Османска империя. За срам и позор на българските общественици, тя беше представена вчера сред академични среди като нещо положително и градивно. Това е амбицията на днешна Турция и тя не я крие. Илюзия е да смятаме, че Турция може да ни бъде партньор в НАТО или ЕС. Турция гледа на България само като територия, която трябва да завладее. Гледат ни като роби, които трябва да работят за турските фирми. Като златна земя за извличане на ресурси и за носене на печалба на турските олигарси. Тези, които искат Турция да бъде в ЕС, са ГЕРБ, реформатори, ПФ, АБВ, БДЦ, БСП, ДПС. Това означава да няма граници между нас. Това означава да бъдем погълнати от този хищник, който не крие своите империалистически намерения. Затова нашата позиция е категорична: Не на Турция в Евросъюза. Но трябва да зададем и въпроса да бъде ли България в НАТО? В момента ръководството на Алианса хвали Турция за нейната агресия. Фактически НАТО стои зад турската агресия. НАТО казва на Турция - браво, вие свалихте по един подъл начин, противоречащ на всички международни норми, руски военен самолет, който води война срещу ислямския тероризъм. По този начин НАТО се очертава не само като агресивен пакт, а и тласка Турция към разпалване на Трета световна война. Те използват инструмента Турция, като вероятно й обещават, че за компенсация ще им дадат български, гръцки земи и всички други техни ламтежи за завземане на чужди територии ще ги удовлетворят. Това е сделката между САЩ и Турция. Нали не си въобразявате, че Анкара ще направи този удар срещу една от най-могъщите във военно отношение държави в света - Русия, без да получи съгласието на Америка? Те са получили това съгласие, което означава, че Америка застава зад този удар. САЩ днес разпалва с чужди ръце нова световна война. Опитаха в Украйна - не успяха. Разпалват Близкия Изток, но там получиха мощен и достоен отговор от Руската федерация.

САЩ разпалват тероризма, а православна Русия се бие ефективно срещу него.

За два месеца руските военни части направиха това, което американци, французи, германци и други не можаха за година и половина. Истината е, че Русия стана геополитически играч и американците не могат да го понесат. Те използват всеки случай за провокации и военен сблъсък. Сега накараха Турция да удари руски военен самолет, за да предизвика ответен военен удар. Москва, обаче каза ясно: Ние няма да водим война. Русия ще вземе всички нужни мерки, за да защити държавата си, за разлика от България. При тях има ред, точност и защита на суверенитета. Не е като България разграден двор, подчинена територия, която вече не може да се нарече държава. Руската федерация днес е единствената опора за България. Който не го е разбрал, ще го разбере, но може да е късно. Събитията от последните дни трябва да влеят малко акъл на управниците ни. Те да разберат, че енергийните стратегически проекти трябва да минават през България, не през Турция. Крайно време е да си вземат урок и в Москва, че Турция не може да бъде надежден партньор. Има нещо друго, което е по-старо от икономиката, то се нарича единна вяра - християнство. Православието ще победи. Сега ние живеем трудни моменти, но нашата надежда и опора е Русия, защото ние сме братски народи, ние сме една култура, ние сме една вяра и няма кой друг да ни защити от ислямската агресия. Вие вълните от ислямисти, които ни заливат. Българските власти не могат да направят нищо, те са безпомощни слуги на западните господари.

Когато утре турски танкове нахлуят в български територии и кажат, че идват, за да защитят мюсюлманското население, кой ще излезе насреща им? Несъществуващата българска армия? Не. Ще излезе отново братската руска военна мощ. Само тя може да въведе баланс в днешната геополитика.

В момента всички ние сме поставени под желязната пета на световния олигархичен див капитализъм, който иска планета от роби. Това е планът на Америка. Само, че техните сметки са криви. Има висша сила, която слага винаги работи в интерес на истината, а не на мрака и тъмните сили. Тези, които са сложили полумесеца в своето знаме - това не е знакът на Христа, а на мрака. Полумесецът съществува само в мрак. Светият православен кръст един ден ще се върне на купола на „Св. София" и това ще бъде тържеството на православието. Няма нищо по-високо от силата на Господ.
Чакат ни години на борба. Да живее България!

 

Волен Сидеров

Реч на протест пред посолството на Република Турция 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Джолийн

Реформаторите: По-добре Русия никога да не се беше месила в Българската история http://www.podoko.eu/archives/6331

27.11.2015 21:59:06

Анонимен

Не си прав, вече ни водят за завладяна територия.

26.11.2015 17:55:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.