• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Влизане в Еврозоната ще донесе по-ниски лихви на кредите, обявиха евродепутати

Влизане в Еврозоната ще донесе по-ниски лихви на кредите, обявиха евродепутати

/КРОСС/ Покрай началото на българското председателство на ЕС, отново се заговори за намеренията на нашата страна да подаде документи за влизане в "чакалнята на Еврозоната" - ERM2.

„При въвеждане на еврото, българските граждани и българският бизнес ще имат възможност да получават по-евтини кредити",, коментира в студиото на Нова телевизия „Здравей, България" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Рискът на страната ще бъде по-нисък и банките ще може да се акредитират на по-ниски лихви. Ние обаче трябва да останем минимум 2 години в механизма ERM2, но можем да решим да бъдат и три години", заяви от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„Влизането в Еврозоната ще даде голяма възможност и гъвкавост на малките и средните предприятия в България и това ще ги направи по-конкурентоспособни. Те ще могат да разполагат с кредити на по-добри условия", смята евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.

Тримата коментираха и редица други теми, свързани с европейското членство на България, включително и темата за това какво трябва да бъде развитието на отношенията между ЕС и Турция.

„Ние сме съседи с Република Турция. Наш национален интерес и да имаме добри отношения с Република Турция по отношение както на сигурността, така и на икономиката и енергетиката. За нас е важно да има размразяване на взаимоотношенията между ЕС и Турция", смята Андрей Ковачев.

„Турция не е европейска държава, няма да стане европейска държава и няма да стане член на ЕС, не трябва да се лъжем. С Турция трябва да имаме по-специални отношения, заради нейното геополитическо място. Фактът, че турският президент използва опита за преврат да наложи една изключително тежка диктатура в държавата си, да арестува журналисти и да уволнява учители, би трябвало да притеснява хората в Брюксел", смята от своя страна Ангел Джамбазки.

„Проблемът е огромен и той тежи с пълна сила върху раменете на премиера Бойко Борисов. Ако той иска да има успешно председателство, час по-скоро трябва да преформатира властта и да се освободи от тежкия воденичен камък, наречен „краен национализъм", коментира Илхан Кючук.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.