• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

РИА Новости: Български доброволци строят ограда по границата с Турция

РИА Новости: Български доброволци строят ограда по границата с Турция

/КРОСС/ Български доброволци започнали на своя глава да строят ограда по границата с Турция, за да "предотврати турските провокации по време на избори", както и за да спре незаконното влизане на мигранти от съседните страни, съобщава пред РИА Новости представител на Воински съюз "Васил Левски" и Българско народно опълчение „Шипка" Николай Иванов.

Опълченците се притесняват за изборите

Поради трудната ситуация на границата, за да се избегнат провокации от турска страна и незаконното влизане на бежанците, нашите активисти строят ограда с височина 4 метра. В близост до град Малко Търново вече има изградена около 11 км, строителството продължава", разказва Иванов

По думите му, изграждането на оградата се извършва изцяло доброволно от движението. Съдейки по снимките, които са предоставили на движението, оградата представлява стена с метални решетки от двете страни, увити с бодлива тел.

В акцията участват около 400 души. Властите не се намесват по никакъв начин.

Ситуацията на българския-турската граница е значително по-сложна през последните дни, в навечерието на парламентарни избори на 26 март.

Някои партии смятат, че Турция може да поддържа протурска партия, изразявайки интересите на турското малцинство в България. С такива обвинения по адрес на Анкара излезе дори президентът Румен Радев. Във връзка със ситуацията миналия четвъртък посланикът на страната в Турция Надежда Нейнски е била привикана в София за консултации.

Доброволци против бежанците

Представителите на воинския съюз са притеснени и от преминаването през българо-турската граница на бежанци от Близкия Изток. Движението се появи преди няколко години като обединение на ветерани от българската армия и силовите структури, обезпокоени от ислямизацията на „България".

Активисти патрулират по границата, за да залавят незаконно преминали чужденци, за които твърдят, че след това предават на граничните служби или полицията, или връщат обратно в Турция. Движението има около 400 активисти, които патрулират по границата.

Борбата с нелегалните сега ще бъде подпомогната от оградата. Веднага след парламентарните избори строителството ще бъде продължено.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Картчени установки и миниране трябва по границата, и стрелба на месо по незаконно влизащите в страната!

02.01.2018 10:01:05

Анонимен

А не е ли по добре президента да назначи друго служебно правителство от личният състав на тези организации и да отмени изборите докато въведат ред в държавата?

24.03.2017 18:36:20

Анонимен

Момчета ! Вземете заровете по някоя пехотна мина,или ...по-добре забучете една табела " Внимание мини" ! После ,ако нещо гръмне,ще се оправдаете с двусмислието в българския език.....т.е Внимавай и мини оттук.

24.03.2017 15:56:34

Анонимен

Видяхме ги как строят - с камиона с двойно дъно!

24.03.2017 14:28:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.