• 14 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Димо Гяуров: Днес бе началото на края на политическата кариера на Пеевски

Димо Гяуров: Днес бе началото на края на политическата кариера на Пеевски

/КРОСС/Атентатите в Турция са резултат от вътрешнополитическата обстановка, от поведението на ръководството на турската държава и от това, че са в необявена война с ПКК и "Ислямска държава". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Турция изпадна в една низходяща спирала. Но това не означава, че ние трябва да намалим бдителността си. С идването на пролетта опасността от терористични атаки в Европа се засилва. Обстановката в Турция би трябвало да ни притеснява дотолкова, доколкото там има български граждани, посочи Гяуров.

По думите му, още е рано да се каже какво можем да очакваме от споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците. Практически механизмите още не са сработили. ЕС тепърва изпраща свои представители в Турция. Благоприятният изход от ситуацията зависи от поведението на Турция, на Гърция, както и на цялата европейска общност. Не бива да забравяме, че бежанският поток към Западна Европа вървеше под тихото одобрение на Турция и Гърция. Споразумението не е панацея, а цели да затвори един конкретен път за бежанците - Балканския, смята бившият шеф на разузнаването.

Според него днешното изявление на Делян Пеевски, в което депутатът от ДПС обяви, че се отказва от бизнеса си в България, е началото на края на политическата и икономическата му кариера. По думите на Гяуров, този ход е опит на определени среди в ДПС да изчистят имиджа си. Димо Гяуров коментира и събитията в Реформаторския блок. РБ беше създаден с много компромиси. Беше време тези компромиси да дадат резултата, който наблюдаваме в момента. Съмнявам се да Блокът да бъде сплотен отново, защото недоверието трудно се връща назад. Фактът, че не можаха да излъчат единно ръководство, е дълбоко показателен за разнопосочността на целите там, коментира Гяуров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.