• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Елена Йончева: Превратът в Турция е в резултат на политическа договорка

Елена Йончева: Превратът в Турция е в резултат на политическа договорка

/КРОСС/ Ако има втори опит за преврат в Турция и той е успешен, може да се отрази на България. Това ще е гражданска война, която ще ни засегне и нас, заяви журналистът Елена Йончева по Нова телевизия.
Ние нямаме интерес от авторитарен режим, но имаме интерес там да не започне гражданска война. Освен това южната ни съседка трябва да изпълнява международните договори, допълни журналистът Бетина Жотева.

Турция последната една година открито шантажираше Европа, отбеляза Елена Йончева. Нейната хипотеза за опита за преврат в Турция, базирана на факти, е, че Ердоган е разбрал, че губи битката срещу Асад и има вероятност да загуби и войната в Сирия и се е стигнало до политическа договорка, която тепърва ще става интересна, може би за преориентация на Турция спрямо Сирия - установяване на дипломатически отношения.
По думите на журналистката от това нямат интерес тези сили, които досега спонсорираха терористичните организации.

В резултат на това, че Ердоган губи битката, има опасност да се образува кюрдска държава. От друга страна Русия разбира, че има огромна опасност към южната й граница - хиляди ислямисти се придвижват от Кавказ. Разпарчетосването на Близкия Изток не е в интерес нито на Русия, нито на Турция. Превратът беше точно преди срещата Русия - Турция, както и допускането в базата "Инджирлик" на Русия, каза още Йончева.

Двете коментираха и трагедиите във Франция и Германия през последните дни.

Йончева бе категорична: Трябва да се унищожи огнището, което разпалва радикалния ислям.

Едно от тези огнища е в Сирия, затова са изключително интересни процесите, които се развиват в Турция. А маргинализирани елементи и психично неустойчиви хора ще има винаги в Европа, допълни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.