• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Проф. Божидар Димитров с отворено писмо до Меркел

Проф. Божидар Димитров с отворено писмо до Меркел

/КРОСС/Уважаема г-жо Меркел,

Отнасям се с огромно уважение към Вас и към Вашите усилия да подобрите участта на стотиците хиляди бежанци и емигранти от Сирия. И тъй като окончателното споразумение с Република Турция ще бъде подписано на 17 март (т.е. все още има време за уточнения, поправки и допълнения) осмелявам се да направя няколко предложения от хуманни съображения.

В проектоспоразумението с Турция предвиждате да приемете само сирийците, т.е. квалифицирате само тях като „бежанци". Г-жо Меркел, да оставим настрана лицемерието. Война или мащабни военни действия се водят и в Ирак, и в Афганистан. Оттам също бягат хора от въпросните военни действия. Признайте и на тях същия статут, т.е. определете ги като „бежанци" и ги приемайте в Германия като сирийците.

Оставам с впечатлението, че статут на „бежанец" и свободен път до Германия ще имат само хора, добрали се до Гърция или до България - първите страни на Европейския съюз до Турция. Защо, г-жо Меркел, тези нещастни хора трябва да се измъчват с гумени лодки през Егейско море, през странджанските джунгли или през блатата в устието на Марица? Знаете, че хиляди се давят, други (особено децата) се разболяват. Мисля, че е възможно подборът на бежанците да бъде извършван пряко в лагерите в Турция покрай сирийската граница и оттам избраните да бъдат превозвани от най-близкото летище директно до Германия. Няма да струва много. Има толкова нискотарифни компании. Таман да спечелят някое евро. Може да се използва и военната транспортна авиация. Дори и България може да помогне - имаме два „Спартан"-а.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Или ако лудият севернокореец реши да приложи максимата на Сталин - "има човек, има проблем, няма човек, няма проблем", успешно реализирана от САЩ в/у Хирошима и Нагазаки по времето на ВСВ, като изпробва термоядреното си оръжие в/у Турция..... няма да има ни бежанци, ни неоосманизъм.

09.03.2016 12:35:20

Анонимен

Ако смачкат Турция и техните терористи в Сирия и Ирак, бежанци няма да има, а ние 6млрд. рекет ще плащаме за неоосманизма на Ердоган.

09.03.2016 12:18:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.