• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Министърът на информацията на Сирия: Турция е свалила руския самолет в отговор на унищожаването на стотици цистерни, превозващи петрол от Сирия в Турция

Министърът на информацията на Сирия: Турция е свалила руския самолет в отговор на унищожаването на стотици цистерни, превозващи петрол от Сирия в Турция

/КРОСС/ Турски изтребители F-16 свалиха руски самолет в отговор на унищожаването на стотици цистерни с петрол, които бойци от терористичната групировка „Ислямска държава“ изпратили от Сирия в Турция. Целият петрол се е изкупувал от петролната компания  на сина на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи в интервю пред РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

„Целият петрол се е доставял на компания, собственост на сина на Реджеп Ердоган. Във връзка с това Турция започна да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи вече над 500 цистерни с петрол. Това силно опъна нервите на Ердоган и компанията му. Камионите превозват не само нефт, а и пшеница и исторически ценности“, заяви министърът.

Коментирайки версията на Анкара, че е свалила руския Су-24 заради нарушаването на въздушното пространство на страната, Аз Зоуби заяви: „Фактът, че самолетът е бил нападнат в сирийското въздушно пространство без предупреждение, както съобщи спасеният руски пилот, потвърждава за пореден път, че Турция лъже. Първо те казаха, че се отправили 10 предупреждения, после съобщиха, че самолетът се е намирал над територията на Турция 17 секунди. Невъзможно е да бъдат изпратени 10 предупреждения за 17 секунди – това е технически невъзможно“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От Турция искат невъзможното - да застане срещу едноверците си джихадисти. Това е пълен абсурд - никога няма да стане. Изходът е или християнският свят да се отърси от напастта, или да приеме исляма.

29.11.2015 02:36:07

Проф.Людмил Георгиев

От години твърдя, че тандемът в ръководството на Турция между Реджеп Таип Ердоган и Ахмед Давутоглу е най-грозното съвременно предизвикателство не само спрямо България, но и по отношение на цялата Християнска цивилизация, независимо дали става дума за нейните католически, протестантски или православни части! Същото, абсолютно същото се отнася и за турския народ, защото шизофренният тандем Ердоган-Давутоглу се обяви категорично срещу принципите на Бащата на съвременна Турция – Мустафа Кемал Ататюрк! Тези откровени идиоти, имам предвид Ердоган и Давутоглу, ревизириха по абсолютно безпардонен начин фундаменталните идеи на Мустафа Кемал относно ситуирането на Република Турция в бъдещето! Но, както винаги съм казвал, историята се повтаря – шизофренният тандем Ердоган-Давутоглу реши, че ще реализира своите абсурдни неосмански идеи като свали онзи ден руски самолет?!?… Наистина трябва да си откровен идиот, за да си мислиш, че можеш да се покажеш като лидер на ислямския свят, удряйки в гърба руския самолет! В случая думата ми не е толкова за тандема Ердоган-Давутоглу – те са свършени и въобще не ме интересуват! Дали ще ги гръмнат руските спец.служби или кюрдите, няма никакво значение! По-важното е, че тези идиоти приключиха с Турция – тази държава ще се разпадне много по-скоро, отколкото очаквате! Турция има един шанс – народът да се вдигне и да се освободи от тези кретени – военните, които бяха вкарани по абсурден начин в затворите, журналистите – по същия начин, и много обикновени турски граждани!

27.11.2015 16:17:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.