• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Виктор Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща

Виктор Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща

/КРОСС/Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави на споразуменията, постигнати на срещата ЕС-Турция, предава македонското електронно издание "Локално", като се позовава на публикация на турския вестник "Милиет". Според изданията унгарският министър-председател е заявил, че неговото правителство не желае мюсюлмани-мигранти в страната.

"Всяка страна трябва сама да реши колко бежанци да приеме и това е неин избор. Ние не искаме. Брюксел може да обещава още много неща на Турция, но тези обещания не се отнасят за всяка страна от ЕС. Ако приема подобен миграционен план, ще увисна на някой стълб в Будапеща" - заявил Орбан.
"Милиет", цитиран от "Фокус", отбелязва, че турската делегация е останала изключително недоволна от позицията на унгарския премиер, тъй като всяко нейно предложение е срещнало съпротивата на Орбан.
Вестникът публикува турските предложения, на които унгарския премиер казва "Не" - Визова либерализация за Турция от юни 2016 г., предоставяне на Турция на 3 млрд. евро до края на 2016 г. и допълнителна помощ от 3 млрд. евро, провеждане на редовни срещи ЕС-Турция всеки месец, връщане на всички нелегални мигранти от Европа в замяна на прием на сирийски бежанци, ЕС да поеме разходите по връщането на нелегалните мигранти в Турция, ЕС и Турция да определят "хуманитарни зони за сигурност" в Сирия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калин

Така се прави!

09.03.2016 10:47:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.