• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

В. Жаблянов: Да се преосмисли ролята на Турция в конфликта в Сирия

В. Жаблянов: Да се преосмисли ролята на Турция в конфликта в Сирия

/КРОСС/Още вчера българските политици се разделиха в мнението си за свалянето на руския самолет в Турция. Според едни това е вероломна демонстрация от страна на Анкара. Според други Русия е прекалила, при това нееднокранто. Политиците обаче бяха единни в друга позициия, а именно, че случилото се е опасно за България.

„За нас Сирия, Ирак, Афганистан бяха сравнително далечни територии, но във времето се получиха тези бежански потоци и тези радикални крайно ислямистки групировки, които пренесоха свои структури в Европа. Така че проблем има. Увеличава се и несигурността в региона. Ние сме партньори в НАТО. В момента имаме нарушаване на пространство в югоизточния фланг на НАТО. Преди това имаше предупреждение между турската и руската страна, но се стигна до този краен конфликтен момент. Оттук нататък не трябва да се допуска ескалация", коментира в ефира на Нова тв Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

„Трябва да се направят няколко извода от случващото се. Трябва да се преоцени ролята на Турция в конфликта, защото до преди месец българският премиер и редица европейски политици считаха, че Турция е ефективна бариера срещу имигрантския поток. Днес ние сме свидетели на някои обстоятелства, които будят редица въпроси. Очевидно имаме криза на международното право, нарушаване на международното право. Делиатното в случая е, че в него е въвлечена една страна от НАТО. Това, което със сигурност можем да кажем е, че войната в Сирия не е гражданска, тъй като открито има въвлечени външни сили в нея", коментира Валери Жаблянов, депутат от БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво международно право, какви пет лева? От как свят светува има само едно право: ПРАВОТО НА СИЛНИЯ!

25.11.2015 11:10:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.