• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Доналд Туск: Има специално място в aда за тези, които подкрепиха Брекзит

Доналд Туск: Има специално място в aда за тези, които подкрепиха Брекзит

/КРОСС/ Председателят на Европейския съвет Доналд Туск коментира, че има "специално място в ада" за онези, които са "подпомогнали Брекзит без дори да има скица на план за това как той да бъде проведен безопасно".

Туск произнесе репликата след разговор с министър-председателя на Ирландия Лео Варадкар. Двамата се срещнаха в Брюксел.

Туск коментира, че Европейския съюз ще настоява за оставането на Северна Ирландия в митническия съюз при каквато и да е сделка за оттегляне на Великобритания от ЕС, за да се запази мира. Въпреки това той и Варадкар се готвят за "възможно фиаско" при евентуален Брекзит без сделка.

Британският депутат Найджъл Фараж, един от хората, които имат най-голяма роля за успеха на кампанията за излизане от Европейския съюз, отвърна на коментарите на Туск в Twitter. Фараж написа, че след Брекзит британците ще са свободни от "неизбрани, арогантни хулигани" като Туск и ще управляват сами страната си, което за Фараж звучало повече като рай.В изказването си в Брюксел Туск отбеляза, че в момента няма ефективно лидерство, което да защитава позицията за оставане на Великобритания в ЕС, докато както министър-председателят Тереза Мей, така и лидерът на опозицията подкрепят Брекзит.

Мей трябва да пристигне в Брюксел в четвъртък в опит да промени условията по споразумението между Великобритания и Европейския съюз. Надеждата й е, че ще се стигне до промени, които ще позволят сделката за Брекзит да бъде одобрена от британския парламент.

Тъск обаче коментира, че другите страни-членки вече са взели решение, че предоговаряне няма да има.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

РЕФЕРЕНДУМ ЗА МНОГОТО И ВСЕ ПО НАГЛЕДНИ СЪМНЕНИЯ ЗА МЕДИЙНО ФАЛШИВИ РУСКИ НАМЕСИ ЛИ ГОВОРИШ.

10.02.2019 00:05:08

Анонимен

Брато,щом си толкова зорлия за това специално място,ходи и ти там !

08.02.2019 15:01:10

и за вас има място

Тези, за които имало "специално място в ада", бяха болшинството от свободните граждани на Великобритания, г-н Председател на Европейския съвет! Референдумът е висша форма на демокрацията! Вие, вероятно като родните ни политици, много се страхувате от референдуми! Чии интереси тогава защитавате с политиката си, г-н Туск?

08.02.2019 09:18:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.