• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Цецка Цачева: Сделката е спрямо законите на страната

Цецка Цачева: Сделката е спрямо законите на страната

/КРОСС/ Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя г-н Борисов да се завърне в България от Брюксел, коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева. 

Тя каза още, че в петък сутринта е поискала да бъдат извършени проверки и установени фактите дали има отношения с фирмата продавач, както и произхода на средствата. 

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция. 

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, каза Цачева и допълни, че се е консултирала с нотариуси и адвокати. Да оставим проверката да установи кое как е, призова тя. 

Цецка Цачева подчерта, че работи вече 10 години на политически пост и за тези години има някакви спестявания, не се притеснява от проверките. 

Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано. 

Според Цачева вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Цеца и Цецо не вярвам.

25.03.2019 09:39:51

Анонимен

Мда . . . нещата имат две страни . . или даже - повече. Нормално е един висш държавен чиновник и политик за 10 години да спести примерно 200 000 лева. Нормално е и да поиска да заживее в луксозен апартамент, като и продаде налично недвижимо имущество. А вече вторият въпрос е колко струва апартаментът, има ли разлика в "цената за простосмъртните" и "цената за политиците", какви са бонусите за богоизбраните, и т.н. И другите въпроси - знаели ли са медиите, а са замълчали дискретно; мафиотска ли е сделката; има ли сигнал от чуждестранните "големи братя" и в каква посока; и т.н.

24.03.2019 15:01:18

Иван Андреев

Госпожо цачева, но ние Българите обичаме салата, но не сме тревопасни.

24.03.2019 11:44:00

Анонимен

Ами, да. Вие и законите ги променяте заради апартаментите си! Това е по-страшно за държавата от евтините ви апартаменти! А фактът, че преди "Свободна Европа" нито една българска медия не е посмяла да пише за тази мафиотска сделка е особено показателен за свободата на словото в България!

24.03.2019 11:27:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.