• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Цачева обеща нови текстовоте за неизбежната отбрана

Цачева обеща нови текстовоте за неизбежната отбрана

/КРОСС/ До края на март се очаква да има готови текстове, с които да се преосмислят част от разпоредбите в Наказателния кодекс, отнасящи се до неизбежната отбрана и превишаване пределите на неизбежната отбрана и те да бъдат предложени за обществено обсъждане.

Това обяви пред журналисти в Министерския съвет правосъдният министър Цецка Цачева. Днес с нейна заповед е била създадена работна група, която да работи по тези проектопромени." Разчитам в рамките на идната седмица да получим становища от съответните ведомства, които поканим - ВКС, ВСС, Прокуратурата, НПО, експерти,граждански организации и граждани, каза министър Цачева.

От думите ѝ стана ясно, че лично премиерът е възложил да се преосмисли необходимостта от прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана в НК, като се намери най-добрият баланс за защита на личността, имуществото на хората, без това да води до действия, които биха накърнили други правови принципи и норми.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че необходимостта от прецизиране на съответните текстове се налага и заради това, че са настъпили промени в държавата през последните години, докато сегашните текстове са били прилагани, както и от необходимостта да се направи сравнение с други държави. Ако е имало някакви промени, тези, които са най-подготвени в тази област, да ни предложат решения, каза министърът на вътрешните работи.

Министър Цачева съобщи още, че по европейски проект ще се даде отговор на въпросите дали има нужда от нов НК.

В отговор на въпрос по случая с пловдивския лекар вътрешният министър заяви, че на МВР, в началото, когато той е бил задържан, е било известно само, че той е имал незаконно притежавано оръжие. Изчакахме прокуратурата да се установят какви са фактите, допълни министърът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.