• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Цецка Цачева откри кръгла маса на тема „Нужни ли са ни народни будители днес?”

Цецка Цачева откри кръгла  маса на тема „Нужни ли са ни народни будители днес?”

/КРОСС/Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри кръгла маса на тема „Нужни ли са ни народни будители днес?", която се проведе в Плевен по повод началото на учебната година. Съвременният патриотизъм се основава не само на паметта на миналото, но и на активната ни позиция в днешния ден в скъпото ни Отечество, заяви Цецка Цачева в словото си пред младите хора от клубове "Млад възрожденец" в Плевен.Трябва да познаваме историята, да я предаваме на следващите поколения, но още по-важно е да търсим нейните измерения в днешния ден, допълни председателят на парламента. Цецка Цачева отбеляза, че демокрацията е най-голямото достижение на изкуството да живеем заедно. Като хора сме различни, но като граждани сме равни пред Закона - докато няма гаранции за равенството на всички пред Закона, няма сигурност и за съхранението на нашето собствено културно, етническо, религиозно и езиково различие, отбеляза председателят на Народното събрание. Да бъдем граждани на Република България означава не само да познаваме нашите права, а и да се научим да отстояваме ценностите, залегнали в тяхната основа, допълни Цецка Цачева. Патриотизмът и демокрацията изискват упоритост, последователност и всекидневни усилия, заяви още председателят на Народното събрание. В кръглата маса на тема "Необходими ли са народни будители днес?" участваха академик Антон Дончев, кметът на Община Плевен Димитър Стойков и Васил Василев - председател на Общобългарския комитет "Васил Левски".

Кръглата маса е съвместна инициатива на Община Плевен и Общобългарски комитет „Васил Левски" и е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Във форума участваха и членовете на клубовете „Млад възрожденец" от Плевен, техните ръководители, директори на плевенски училища, областният управител на Плевен Ралица Добрева, почетният председател на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола" Плевен - Карлово Васил Копчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.