• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кого ще подкрепят на втори тур на президентските избори отпадналите от надпреварата кандидати?

Кого ще подкрепят на втори тур на президентските избори отпадналите от надпреварата кандидати?

/КРОСС/ Кого ще подкрепят на втори тур на президентските избори отпадналите от надпреварата за „Дондуков" 2 кандидати - Румен Радев или Цецка Цачева?
В нощта на изборите от ДПС индиректно заявиха, че след добрия резултат на Пламен Орешарски, който обаче не му позволи явяване на балотаж, ще подкрепят генерал Радев.
На пресконференцията в НДК Мустафа Карадайъ заяви, че техните избиратели очакват промяна и че не е добре да има концентрация на всички институции и власти в една партия и още повече в една персона, което насочи вниманието към кандидата на БСП Румен Радев. Карадайъ припомни изказванията преди него на Борисов, че не иска подкрепа, и на Радев, че очаква такава от всички граждани.
Самият Пламен Орешарски не дойде в НДК. Два дни по-късно обаче той и кандидата за вицепрезидент Данаил Папазов обявиха, че няма да подкрепят никого в балотажа в неделя, защото не виждат разлика между двамата кандидати.
Отцепилата се от ДПС група около Лютви Местан пък препотвърдиха категоричната си подкрепа за кандидата на за евроатлантизма.
Подкрепата на ДОСТ на втория тур в президентските избори отива за Цецка Цачева, но не персонално, нито е конкретно за ГЕРБ, а за евроатлантизма. Подкрепата не е поискана, но дори да е отказана, ще изпълним своя граждански дълг, заяви лидерът на партията Лютви Местан.
Кандидатпрезиденската двойка на "Движение 21" и НДСВ - Татяна Дончева и Минчо Спасов - също няма да подкрепят нито един от достигналите до балотажа за президент на Република България. Те заявиха, че няма да дадат подкрепа за статуквото.
Не е ясно кого ще подкрепи останалият седми представител на АБВ Ивайло Калфин - дали Румен Радев, който можеше да е обединяващата лява кандидатура, или кандидата на управляващите, в чиито кабинет беше министър - Цецка Цачева.
Калфин не смята, избирателите на АБВ са хора, които могат да се подведат и поведат само по партийна препоръка.
И Красимир Каракачанов няма да влиза в ролята на „чобанин" и да каже „Пешо или Гошо, гласувайте за еди кого си".
Нямаме намерение да призоваваме никого, а да задаваме въпроси до петък и според отговорите хората ще разберат кой какво мисли и те да спечелят подкрепа, а не с партиен и началнически призив, каза кандидатът на "Обединените патриоти". Той е убеден, че има смисъл, има надежда, че има алтернатива на „досегашния безпринципен модел".
Бизнесменът, който остана четвърти, смени няколко пъти позицията си по отношение на това кого би подкрепил на втори тур на президентските избори.
След като първоначално обяви, че на втори тур няма да подкрепи нито Радев, нито Цачева, "защото те са от кръга на хората, които са управлявали България, когато е извършен грабежът", по-късно Веселин Марешки каза, че най-вероятно "ще гласува с отвращение" за Цецка Цачева или по-скоро, че ще гласува за кандидата за вице Пламен Манушиев. След известно време Марешки поясни, че това кого ще подкрепи ще зависи от ромските гласове. "Ще проверя реалните резултати и този, който има по-малък цигански вот, ще подкрепя него", обясни той.
Кандидатът на Реформаторите - Трайчо Трайков чака Цецка Цачева да го убеди - нещо , което Цачева не е успяла да направи с българските граждани по време на предизборната кампания. Според него кандидатът на ГЕРБ пропусна кампанията.
Трябваше да даде много ясна заявка зад какво стои. Вместо това, от щаба й предпочетоха да я скрият и да я водят за ръка по студията. Сега има много малко време да обясни на хората, че стои зад спазването на човешките права, зад твърд евроатлантически курс и довеждането докрай на съдебната реформа, коментира Трайков.
Аз не съм тук, за да осигурявам гласове на някого. Тези 213 000 души, които са гласували за мен, всички до един, са гласували, чудесно знаейки защо. Те не са стадо, което може да бъде подкарано в която и да е посока, коментира той.
Кого ще подкрепите вие може да споделите, гласувайки в анкетата на страницата на КРОСС.
А на кого подкрепата търсят Румен Радев и Цецка Цачева? И двамата кандидати отговарят общо - на всички български граждани.
Разчитам на гласовете на всички български граждани - заяви генералът и остана отворен както към противници на евроатлантизма, така и за неговите привърженици. Ген. Радев обясни, че не дели българите на червени и сини, на леви и на десни, по етническа и религиозна принадлежност.
От БСП са категорични, че както преди първия тур, така и сега няма да преговарят с партии и коалиции.
Кандидатът на ГЕРБ е убедена в подкрепата на Реформаторския блок. Меглена Кунева сподели: Цачева е много симпатична в поведението си. Дойде и съвсем директно каза: Искам вашата подкрепа.
На среща с Трайчо Трайков се очаква Цачева да поиска и неговата подкрепа.
По повод твърдението изказване на икономическия министър Божидар Лукарски обаче Трайков написа във Facebook:
„С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото".
ГЕРБ категорично отхвърли подкрепа на ДПС и ДОСТ. Цачева твърди, че има преливане на гласове към Румен Радев от ДПС, но резултатите от гласуването показват по-голяма подкрепа от българите в Турция именно за нея.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да не виждат опасността за националната сигурност свързана с избора на кандидата на БСП в толкова чувствителен момент и огромни предизвикателства пред българското членство в ЕС и НАТО е най-малкото престъпно невежество или самозаблуда! Така че, в неделя ние не просто ще харесваме един или друг кандидат за президент, кой е по-харизматичен и кой по-не, защото това не е конкурс за миски, нито авиошоу, а това накъде отива България. Когато „отвратените“ не гласуват или с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

09.11.2016 09:52:35

Каква е разликата?

Да БСП-арския раннопенсиониран фатмак с лампази с БСП-задника Йотов ОТКРИТО ще ни връщат в сферата на Русия, а Цуца БКП-баджак (от родата на зам.глвнокомандващия войските на Варшавския договор екс-шумкарина и член на ЦК на БКП Христо Добрев Стоянов http://bit.ly/2dQ3e4t) и раннопенсионирания фатмак с лампази прогнилата руска гимия Пацо-Мануш (отхвърлен от британското MI-5 като българско воено аташе в Лондон без допуск за достъп до секретни материали!) ТАЙНО и по придобит БКП-рефлекс ще ни набутват в същата тая руска сфера на влияние! Няма вече компромиси с "по малкото зло" - всичките БКП-клонинги на бунището! Затова няма да подкрепя нито БСП милионер-айдуците, нито БКП мутро-милиционер-мародерите! Време е тия от Козяк да се вземат в ръце и да се разделят както с БОКо и осраните му до ушите БКП-"цветчета", така и с гелосания посерко Митов!

09.11.2016 07:47:56

Ганю Сомов

Марш,марш, с Генерала наш, на избори да се явим, и Герберите победим!

08.11.2016 23:10:46

Анонимен

За Радев разбира се ще гласуваме! Другото е манипулации!

08.11.2016 22:16:25

Анонимен

Защитете от манипулациите на ЦИК референдума за да не си задавате никога повече тоя въпрос.

08.11.2016 18:54:23

Анонимен

Да не виждат опасността за националната сигурност свързана с избора на кандидата на БСП в толкова чувствителен момент и огромни предизвикателства пред българското членство в ЕС и НАТО е най-малкото престъпно невежество или самозаблуда! Така че, в неделя ние не просто ще харесваме един или друг кандидат за президент, кой е по-харизматичен и кой по-не, защото това не е конкурс за миски, нито авиошоу, а това накъде отива България. Когато „отвратените“ не гласуват или с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

08.11.2016 17:00:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.