• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Цачева и синдикатът на надзирателите не постигнаха съгласие за заплатите

Цачева и синдикатът на надзирателите не постигнаха съгласие за заплатите

/КРОСС/ Без резултат е приключила срещата на министъра на правосъдието Цецка Цачева с представители на Синдиката на служителите в затворите в България. Според информация на "Хоризонт", на съвместно заседание на Управителните съвети на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат "Охрана" се обсъждат евентуални протестни действия.

Срещата беше поискана от Синдиката на надзирателите, за да бъдат информирани за развитието по старите им искания за увеличаване на заплатите и плащанията за условия на труд, за попълване на незаетите щатни бройки и за унифициране на статута на надзиратели и съдебна охрана с този на служителите на МВР.

На предишни срещи от екипа на Цецка Цачева подкрепиха тези искания и обещаха да ги поставят пред финансовия министър. Според наша информация, на разговора днес е станало ясно, че няма положително развитие по исканията. В момента Управителните съвети на двете синдикални организации, които в края на миналата година обявиха протеста готовност, заедно с полицейските синдикати, обсъждат реакцията си.

Възможно е надзиратели и съдебна охрана да излязат протестно пред работните си места на 29 януари, когато е професионалният им празник, научи "Хоризонт".

От Министерството на правосъдието съобщиха, че след получаване на писмо от синдикалните организации на 16 януари т.г., с което се поставя въпросът за актуализиране на бюджета, искането на синдикатите е препратено по компетентност към Министерството на финансите.

Правосъдният министър припомнил на срещата, че разпределението на средства става само в бюджетната рамка и служителите в двете специализирани дирекции - Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана" /ГДО/, вече са получили 5% увеличение на основното си възнаграждение от 1 януари 2018 г., съгласно утвърдения държавен бюджет за тази година.

В края на срещата министърът на правосъдието заяви отново своята позиция, че ще продължава да отстоява виждането си за равнопоставено третиране на структурите в сектор „Сигурност".

На разговорите присъстваха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, главният секретар на ведомството Стоян Стоянов, главните директори на ГДИН Свилен Цветанов и на ГДО Георги Жеков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.