• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Министър Цачева се срещна с председателя на ККСС на Баварския Ландтаг Юрген Хайке

Министър Цачева се срещна с председателя на ККСС на Баварския Ландтаг Юрген Хайке

/КРОСС/ Продължаване и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Бавария и по-специално установяване на заселено взаимодействие и обмяна на опит между българското министерство на правосъдието и баварското. За това принципно се договориха на работна среща днес министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на Комисията за контрол на специалните служби на Баварския Ландтаг и член на Подкомисията G 10 Юрген Хайке и Хелмут Палдер, юрист и съветник в Баварското министерство на правосъдието.

По време на разговорите днес министър Цачева представи пред баварските гости краткосрочните и средносрочните приоритети, които стоят в дневния ред на министерството. Изтъкната бе усилената работа по Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа, както и стъпките, които страната ни предприема по отношение на препоръките от доклада на Европейската комисия за напредъка на България по показателите от Механизма за сътрудничество и оценка.

Сред темите, които бяха разисквани днес беше и проектът на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, който бе приет от Народното събрание на първо четене и предлаганите от МП промени в Наказателния кодекс, които вече са минали междуведомствено обсъждане, а вчера бяха дискутирани и на извънредното заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

Беше изтъкнато високото ниво на сътрудничество между съдебните органи на България и Бавария. „Вярвам, че сред ключовите фактори за това са инструментите на Европейския съюз, въвеждащи принципите на директния контакт и взаимното признаване на съдебни актове, които не само че улесняват комуникацията между съдебните органи, но и способстват за повишаване на доверието между тях", каза по време на срещата министър Цачева.

Тя представи на гостите и основните приоритети в област „Правосъдие" по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз - създаване на Службата на европейския прокурор, изменение на Регламент „Брюксел II а" относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца и електронно правосъдие: Наказателно правосъдие в киберпространството - електронни доказателства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.