• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Трайчо Трайков: Цачева, убеди ме!

Трайчо Трайков: Цачева, убеди ме!

/КРОСС/ "В дните до неделя Цачева трябва да убеди не лидерите на Реформаторския блок, те са си убедени, трябва да убеди българските граждани. Аз съм един от десните избиратели, които Цачева трябва да убеди".

Това заяви в интервю за БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, който отпадна от надпреварата за "Дондуков" 2 след гласуването в неделя. На втори тур отиват Цецка Цачева, кандидат на ГЕРБ, и Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП. 

Според Трайчо Трайков кандидатът на ГЕРБ пропусна кампанията.

Трябваше да даде много ясна заявка зад какво стои. Вместо това, от щаба й предпочетоха да я скрият и да я водят за ръка по студията. Сега има много малко време да обясни на хората, че стои зад спазването на човешките права, зад твърд евроатлантически курс и довеждането докрай на съдебната реформа, коментира Трайков.

Вместо обаче да убеждава българските граждани в спазването на човешките права и евроатлантизма, както очаква от нея Трайков, от изборната нощ насам Цачева ги плаши с връщането на тоталитаризма.

"Много е важно да знаем какво правим на втори тур. Каква България искаме да видим? Дали България, изолирана от международната общност, със спрени еврофондове, отново с партизанщина и корупция - неща, които познаваме от управлението на БСП тогава, когато се добере до властта, или една България, която е уважавана, чийто глас се чува в европейските институции и която разчита на европейската солидарност" - бе първият коментар на Цачева след изборите в неделя. 
И тогава, и тази сутрин тя обяви, че има преливане на гласове към Румен Радев от ДПС.
"Зад Румен Радев прозира Пламен Орешарски. Никакво съмнение нямам, че двете политически сили стоят заедно и играят в една плоскост", каза Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ е убедена в подкрепата на Реформаторския блок. 

Преди няколко седмици обаче Меглена Кунева заяви, че ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 хил. гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт.

Днес Трайчо Трайков обясни, че не е отишъл на вчерашната среща на кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева с Реформаторския блок, тъй като според него, мястото на тази среща не е в централата на СДС, с лидерите на Блока и с министри. Трайков обаче допълни, че няма нищо против да се срещне с Цачева през тази седмица.

Меглена Кунева сподели пред бТВ, че на срещата вчера Цачева е направила много добро впечатление.
"Беше много симпатична в поведението си. Дойде и съвсем директно каза: Искам вашата подкрепа", сподели Кунева.

В същото време, от ефира на Нова телевизия Цецка Цачева анонсира, че именно днес се очаква да се срещне с кандидата на РБ на първия тур Трайчо Трайков, след като вчера, след срещата с Реформаторския блок, той й се е обадил. По думите на Цачева - след анонса на Реформаторите от изборната нощ, че биха я подкрепили, тя е трябвало да се отзове. "За да видим кои сме силите в България, които сме за защиа на демокрацията и европейските ценности", обясни Цачева.

Вчера Трайков ясно заяви, че не е дал подкрепата си за никого. 

По повод твърдението на икономическия министър Божидар Лукарски, че той е призовал за подкрепа на кандидата за държавен глава от ГЕРБ Цецка Цачева на втория тур в неделя, Трайков написа във Facebook:

„С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На въпросната пресконференция министрите от РБ сплашиха журналистите и обществото че ще стане лошо, ако не ги изберат, и са прави момчетата. Българските избиратели сигурно ще се уплашат и от страх ще изберат точно когото трябва. Това е демокрацията според десните политици.

08.11.2016 12:35:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.