• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Цацаров: Внасяме обвинителен акт по делото "Бисеров"

Цацаров: Внасяме обвинителен акт по делото "Бисеров"

/КРОСС/Дяволът е в детайлите.

Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира решението на съда по делото за безконтролното подслушване в МВР да оправдае бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Вчера делото приключи на първа инстанция с оневинителна присъда. Прокуратурата реши да се откаже от обвиненията си и пледира „невинен". Това се случи заради промени в текстовете на Наказателния кодекс, свързани със заключителни разпоредби в новия Закон за МВР, приет от предишните управляващи.

Именно във връзка с тези детайли главният прокурор коментира, че прокуратурата не е имала никаква друга възможност за действие.

Цацаров коментира и друго знаково разследване на политик - случая с бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров. По думите му в максимално кратък срок ще се стигне до внасяне на делото в съда.

Делото "Бисеров" ще приключи като досъдебно производство с внасяне на обвинителен акт в съда, каза главният прокурор

„Темповете и методите на разследването не могат и няма да бъдат диктувани от едни или други публикации, които може би целят съвсем други неща, свързани с имиджа на самата прокуратура", заяви Цацаров. По думите му, информацията по делото Бисеров е била изключително ограничена, тъй като много малко факти са били известни.

„Представянето на исканата информация от швейцарските власти изисква още усилия. Надявам се, че ще съумеем да отговорим на тези изисквания и да получим тази информация, ако това е в съответствие и с швейцарското законодателство", допълни Цацаров.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира съдебните теми пред журналисти при представянето на проект на тема „Повишаване на интегритета и мотивацията на прокурорите".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.