• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Сотир Цацаров: Аз не мисля, че държавният глава наложи вето върху мерки с репресивен апарат

Сотир Цацаров: Аз не мисля, че държавният глава наложи вето върху мерки с репресивен апарат

/КРОСС/ "Годината на Спецпрокуратурата, без да омаловажавам труда на останалите си колеги". Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов по БНТ главният прокурор Сотир Цацаров, като оценка за изминаващата 2018 г.

"От тази активност тя печели както приятели, така и врагове. Подобни действия винаги печелят повече и по-силни врагове", допълни той. По думите му, активността е една от най-важните, но също така е от значение и как ще завършат всичките тези досъдебни производства. „Активността се мери не толкова в началото, колкото в края, посочи Цацаров. „Критиците на прокуратурата не се менят като лица, по числен състав или по убеждение. Мени се само времето и техните тези и опорни точки. В действие е пусната една репресивна машина. Това, което се случва сега, не е удобно за тях. Техният проблем сега е, че тези действия на прокуратурата могат да засегнат самите тях", коментира главният прокурор.

"Това, което осъществява една действаща прокуратурата, е разследванията. Маските няма да помогнат за качеството на разследванията. Трябва да търсим това, което е ефективен инструмент. Моето мнение е разумна мярка", изтъкна Цацаров. „Аз не мисля, че държавният глава наложи вето върху мерки с репресивен апарат. Първо това не е "таен арест". Моето мнение е, че тази мярка е разумна, но тя трябва да се прецизира. Не можем да кажем, че ще прилагаме тази мярка за всички престъпления. Според мен, трябва да е само върху най-тежките - тероризъм. Става дума за необмислена правна техника. Ако на това вето се реагира на инат, тогава нещата не биха били добри. Нека ветото да се ползва, за да се направи наредбата работеща", каза още Сотир Цацаров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.