• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Мистериозни бели чували горят в цеха по роботика в Равда

Мистериозни бели чували горят в цеха по роботика в Равда

/КРОСС/ Огнената стихия в цеха по роботика край Равда вече мобилизира осем екипа с общо 30 огнеборци. Вече е ясно, че пожарът идва от помещението, в което преди 10-ина дни са складирани бели пластмасови гранули и отпадъци. Във въздуха се усеща неприятна миризма, а местните са силно обезпокоени от завишението на вредните вещества във въздуха. Към 21 часа вятърът духа на север, няма реална опасност за жителите на Бургас. Задушливият дим вече се разнася в Слънчев бряг, казаха работещи в комплекса. "Усеща се силна задушлива миризма от около час. Дано не е нещо сериозно", коментира източник на flagman.bg.

Вече няма съмнение, че пожарът е умишлен. Кой и как обаче е стигнал до цеха - тепърва ще се изяснява. Складовете имат охрана и трудно някой би влезнал без да бъде забелязан.
Десетки хиляди мистериозни бели чували са били разтоварени преди седмица в горящия цех по роботика в Равда, разкриват местни жители. Преди това, около година и половина, не се забелязвало никаква активност. Цеховете отдавна били затворени, всичко ценно изнесено, а собствениците на цеха не са виждани от никого в Равда.
Бившият завод за роботизирани технологии е създаден през 80-те години. По време на социализма той бе технологичната гордост на региона. Там се произвеждаха компютърни машини за Русия и Канада. През 90-те заводът бе приватизиран, а по-късно препродаден през няколко фирми. В момента малцина знаят кой е актуалният му собственик.
Складовете се простират на десетки декари земя между Равда и Несебър. Справка в агенциите за недвижими имоти показва, че цените за квадратен метър там варират в границите 50-75 евро.
Журналисти не могат да влезнат до горящите цехове. Порталът е затворен и се отваря само за пожарникарите. Четири пожарни и общо 15 огнеборци са на път да локализират огъня.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

изгоряхя роботите...

18.11.2014 21:25:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.