• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Целувката е здраве

Целувката е здраве

/КРОСС/ От години се говори, че трябва да целуваме партньора си по-често, ако искаме да сме здрави и красиви. Новите изследвания показват, че целувката е едно от най полезните неща за нашето здраве. Тя спомага за отслабване, прогонва депресията и предотвратява образуването на бръчки, твърди „Дойче веле”

Независимо дали е нежна, страстна или свенлива, целувката изразява любов. Любов към приятелите, любов към семейството или любов към специален човек. Когато се целуваме, не мислим за нищо. Отдаваме се на момента. След една гореща целувка в мозъка ни се отделя "щастливият" хормон серотонин, който ни прави по-спокойни и отпуснати. А пенилетиламинът, който отговаря за влюбването, действа като стрелата на Купидон - пробужда сексуалното желание, в резултат на което сърцебиенето ни се ускорява.

Специалисти са доказали, че при двеминутна целувка човек изгаря около 15 калории. Целувката ускорява пулса при мъжете до 110 удара в минута, а при жените - до 108. Това подобрява кръвообращението, покачва се и температурата. При така наречената "френска целувка" пък разменяме телесни течности и с тях около 40 000 бактерии, което засилва защитните сили на организма. Дори раните заздравяват по-бързо, а болките минават по-лесно, ако се целувате редовно.

По време на целувка се активират 38 мускула на лицето и устата. Това предотвратява образуването на бръчки и поддържа еластичността на кожата.

Нежностите са и едно от най-ефективните оръжия срещу стреса. Чрез тях се освобождават адреналин и допамин, които обезвреждат стрес-хормона кортизол. Така дългата и страстна целувка може да прогони депресията и черните ни мисли. Тя действа като 25 грама шоколад.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.