• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Протестиращи пред КЕВР: И за въздуха ли ще плащаме!

Протестиращи пред КЕВР: И за въздуха ли ще плащаме!

/КРОСС/ Новите цени на тока и парното от 1 юли, които предвиждат увеличение на електроенергията с малко над 3,5%, а за топлоснабдяването - с малко над 4.5%, бяха публично обсъдени днес в Комисията за енергийно и водно регулиране.

По същото време пред сградата на регулатора имаше протест.
До момента гражданските организации и отделни протестиращи настояват да се променят общите условия за получаване на топлинна енергия, да се премине към индивидуални договори с топлофикационните дружества, да отпаднат топлинните счетоводители. Всички ТЕЦ-ове да бъдат подложени на засилени проверки от страна на КЕВР дали не надписват фактурите, предаде БНТ.

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че така определената цена на парното не е логична след като предстои поевтиняване на синьото гориво през второто полугодие на годината, така както вече е заявено от "Булгаргаз".

"Това увеличение на цената на електроенергията е абсолютно необосновано. То е нечестно. На фона на намаляващите цени на суровините то е наистина необяснимо. Предстои намаляване цената на природния газ. Такова е искането на "Булгаргаз" - вярно, с 10 ст - под 1%, но така или иначе цената на природния газ ще бъде намалена, а цената на топлото ще бъде повишена", каза омбудсманът.

От Федерация "Активни потребители" заявиха, че ако КЕВР не преосмислят цените за топлофикационните услуги, ще поискат оставката на целия регулатор.
"При милион и половина под ръба на бедност и, кажи-речи, още толкова на ръба - да се тръгва към нов ценови шок е гавра с българските потребители. Така че наше то предложение е да не се повишава цената на парното - в никакъв случай", каза изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите Емил Георгиев.

Част от протестиращите пред регулатора бяха поканени да се качат и да участват в общественото обсъждане. Те призоваха членовете на КЕВР да не повишават нито цената на тока, нито цената на парното поне в рамките на половин година. През това време да се проверят всички енергийни и топлофикационни дружества дали те не допускат злоупотреби при фактурирането на услугите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Към Първия: Тъпанар!!!

07.06.2019 17:17:20

Анонимен

Не е поискал Решетников не сте платили ... панимайте , а сволачи болгарские ...

07.06.2019 14:33:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.