• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Заводи спряха работа заради драстичния скок в цената на тока

Заводи спряха работа заради драстичния скок в цената на тока

/КРОСС/ Няколко завода в Старозагорско днес няма да работят. Причината е поредният драстичен скок в цената на тока на свободния пазар. Бизнесът алармира, че продължава да трупа загуби и скоро може да има и фалити. От там пресметнаха, че цената на електроенергията на свободния пазар е двойно по-висока от тази Европа.

Инж. Стоян Начев, главен енергетик в местно предприятие заяви, че цената, която те плащат, е 212 лв/квтч. Това е смърт за бизнеса. При тази цена продукцията ни става много скъпа и ние започваме да работим на загуба. А работим ли на загуба, ние трябва да фалираме. Следователно решихме, че не бива да работим.За това днес предприятието е спряно. Това се случва и с нашите други две фирми, коментира той.

Инж. Начев обясни, че след като не се работи, няма и от къде няма да дойдат средства за заплати. „Чух гласове, които призовават за стачка, за блокиране на улици", обясни енергетикът. По думите му хората са обезпокоени от факта, че може да има фалити и да останат без работа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

газ, чорапи, наметало

Браво на ГЕРБ, браво на Бойко, браво на КЕВР ! И турчин не е клал така българския народ както това правителство на мацинството. Пак обслужваме американските интереси да минем от ток на газ, на американска газ !

07.07.2019 07:53:03

Анонимен

Докато разберете, че този "регулатор е вреден ще фалирате 2 пъти поне. Пазарната икономика изисква при такова положение да се внесе ток, а не да се изнудват потребителите.

04.07.2019 10:09:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.